Hlavní obsah

Proč vás někdy mění za prostitutku? Víme to!

Foto: Thinkstock

Co vede muže k návštěvě veřejných domů?Foto: Thinkstock

Reklama

Nejstarší řemeslo světa má stále své příznivce. Je to přirozené. Kde je nabídka, je i poptávka – o syrové milostné setkání bude zájem vždy. Ale proč vlastně? Proč vaši Milan, Vlasta i Robert berou pohlavní styk jako příjemnou obchodní transakci?

Článek

„Čím přísnější je rodinné právo, tím silněji usilují muži o zónu svobody, v níž by mohli uspokojovat své sexuální potřeby bez trvalých následků. Souhlasí s tím, aby žena dostala za své milostné služby zaplaceno, ale nesmí si na hosta činit žádné další nároky. Když se muži zachce, může přijít znovu, avšak ani časté, dokonce ani pravidelné návštěvy nemají právní závaznost. Komplikovaný vztah mezi mužem a ženou, který s sebou přináší manželství i konkubinát, se nahradí prostým výměnným obchodem. Tím se morálně a materiálně – i když nikoli vždy fyziologicky – odstraní starost o následky. Zbude sexuální akt jako jediný, nezastíraný cíl bez dlouhé předehry a dohry…" Tak takhle je prostituce popsána v knize Světové dějiny sexuality (Naše vojsko, 1992). A tím se také dostáváme k prvnímu bodu, který jasně ukazuje, co muže na sexu za peníze láká.

Motiv číslo 1: Extrémní pohodlí

Je snazší neřešit, nikomu nic neříkat, sebrat se a zmizet za dobrodružstvím.  Než by muži doma naznačili partnerce, že jim cosi schází, někomu jinému zaplatí a dokonale si zdůvodní omluvu. Láká je nezávaznost. Žádné debaty o hypotéce, výchově dětí, alimentech, žádné vysvětlování: Proč mě už nemáš rád? Kde jsi byl včera? Užít si bez závazků, to je to, o co tu běží!

Foto: Thinkstock

Žádné závazky, pohodlí a ventilace stresu stojí za mužskou potřebou sexu za penízeFoto: Thinkstock

Motiv číslo 2: Syndrom zakázaného ovoce, které nejlíp chutná

Muži pro porovnání nejdou daleko. Občas si představují, jaké to asi je, mít sex s profesionálkou – hlavně v nižším věku, když v nich zapalující se lýtka v kombinaci s pubertálními nápady vyvolávají vzrušení. „Tý jo, bordel! Kluci, deme na paňáka. Prej tam tancuje ňáká s velkejma dudama.“ Podpořeni myšlenkou, že dělají něco zakázaného, něco, co zavrhuje běžná společnost, sami v sobě zvyšují napětí a očekávání. Ve vyšším věku, už bez iluzí, že i bez peněz na ně nějaká lehká děva čeká s otevřenou náručí, to pro muže má stále svoje kouzlo. Pořád je v tom cosi tajemného. A odlišného od oficiálního partnerského vztahu.

Motiv číslo 3: Nesplněné erotické fantazie

Hra na dominantního pána, zámožného podnikatele, rozkazy, volnost v počínání, anonymita… Být tak někým jiným, zkusit nepoznané, prozkoumat, jestli se scéna z pornofilmu dá prožít i v reálu… Muži si občas chtějí dokázat, že to umí rozjet a že o ně někdo stojí. Otázkou zůstává, proč se vlastně před svými drahými polovičkami tak stydí a neřeší to nejdřív s nimi? Budiž útěchou, že muži si užívají s lehkými děvami, ale žení se se spořádanými dámami. Manželku by v roli spoutané otrokyně možná viděli neradi (někteří určitě).

Motiv číslo 4: Zoufalství

Neschopnost najít si partnerku, smutek z rozchodu, beznaděj nad rodinnou situací (partnerka si našla jiného)… To vše vhání muže do náruče prostitutek. Někteří si takové řešení svojí situace obhájí slovy: „Vždyť o nic nejde. Je to jen ,davajka'“. Je vidět, že pro úlevu „duše“ a vyprázdnění pytlíku cokoli…

Podvedl mě s prostitutkou. Co teď?

Setkaly jste se s podobnou zradou? Zjistily jste, že se váš partner vyspal s ženou volných mravů? Utřete slzy a vezměte rozum do hrsti. „Ve vztahu se může stát cokoli špatného, ale záleží na těch dvou, zda si stojí za to a jsou ochotni na vztahu pracovat,“ uvádí Lenka Černá z portálu Můjvztah.cz. „Daným dvěma bych doporučila, ať si nejprve zodpoví tuto otázku a poté řeší příčinu toho, proč on měl chuť udělat takovou záležitost. Nejspíše ve vztahu nebyl spokojený a hledal si uspokojení mimo vztah. Na této nespokojenosti i na dalších – by měli partneři zapracovat a být trpěliví v navázání důvěry,“ doporučuje kouč partnerských vztahů.

Zároveň ale upozorňuje, že obnovení důvěry může nějakou dobu trvat. V žádném případě ale ze žalu neoplácejte stejnou mincí, i když by to pro vás samozřejmě problém nebyl. Ve hře je koneckonců i to, jestli váš milý nepodlehl krizi středního věku (viz článek Neumí stárnout a dělá blbosti? Vyžeňte mu je z hlavy!)nebo netouží po vyzkoušení nějaké zvláštní praktiky: Sexuální experiment. Buďte na chvíli chlap!.

Na druhé straně i ženy bojují s pokušením zažít sexuální dobrodružství mimo běžné konvence. Bohaté dámy si najímají profesionální společníky, u kterých mají jistotu, že nepodlehnou falešným citům. Bylo by to něco pro vás?

Reklama

Načítám