Hlavní obsah

První pomoc pro krásné ruce

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Upravené ruce jsou u ženy povinnostíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Ruce jsou velmi důležité pro vaši celkovou krásu. Obvykle si jich lidé všimnou nejdříve. Když podáte při seznamování někomu ruku, tak si můžete být jisté, že o vás vaše dlaň řekne opravdu hodně.

Článek

Alkohol a cigarety škodí

Ještě než začnete číst dál, podívejte se na svoje ruce... Jsou na nich snadno hmatatelné mozoly, máte je pořezané, popraskané, dělají se vám záděrky? Víte, čím je to způsobené? Kromě pracovní zátěže, nezdravé stravy se na stavu kůže také podílejí povětrnostní a další vlivy, jako jsou kouření, alkohol, nedostatek tekutin či stres.

Nejčastější problém: popraskané ruce

Během zimy většina z nás schová ruce do rukavic, a tak si ani nevšimne, že kůže je vysušená a popraskaná. A jak naše končetiny, které k životu potřebujeme asi nejvíce, zase zkrášlit? Účinným prostředkem k jejich ošetření je zábal, který můžete nechat působit přes noc. Nanesete silnější vrstvu krému na ruce a navléknete si na ně bavlněné rukavice. Při této příležitosti byste neměly zapomenout ani na lokty, které také ošetření potřebují.

Noc slouží k regeneraci

Zatímco vy v noci v klidu spíte, tak buňky pracují. Jejich rychlost dělení je spojená s přirozeným procesem obnovy. V této době se také zvyšuje průtok krve. To znamená, že regenerace pokožky je zvláště silná. Přijímá nejvíce hydratačních látek, které jí umožní získat zpět svou přirozenou krásu. Proto je důležité, abyste si vybraly správný noční krém. Že nevíte jaký? My vám poradíme!

Návrat k matce přírodě

Heřmánkový krém - zklidní, regeneruje a působí na vaši pokožku protizánětlivě. Pomůže i v situaci, když se například popálíte o ploténku nebo na vás vystříkne při vaření horká voda. Při častém používání heřmánkového krému nebo indulony budete mít ruce hebké jako samet.

Olivový krém - pokud vaše pokožka potřebuje opravdu hodně vyživit, zkuste zábal z olivového oleje nebo krému. Ráno uvidíte ten rozdíl!

Měsíčková mast - zdárně působí na lupénku a dalším ekzémy. Má výrazné antibakteriální, antiseptické a protizánětlivé účinky. Velice rychle a účinně hojí a tlumí svědění a vyhladí vám jizvy. S úspěchem je měsíček lékařský stejně jako heřmánek používán na popáleniny nejrůznějšího původu. A především vám zjemní kůži. Takže dáte sbohem té zatvrdlé.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ruce si často masírujteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nejlepší je masáž

Pravidelná masáž vám prokrví kůži, tím rukám zajistíte lepší výživu, a to se projeví na jejich vzhledu. Stačí chvilka, využít můžeme třeba dobu, kdy sledujete televizi.

  • Masírujte každý prst zvlášť směrem od konce prstů k zápěstí.
  • Prsty si opřete o měkkou podložku, ohýbejte je a natahujte.
  • Ruku chyťte v zápěstí a dělejte krouživý pohyb nahoru a dolů.
  • Předloktí a loket natřete krémem a masírujte směrem od zápěstí k lokti.

Dobrým cvičením je i psaní na stroji nebo na klávesnici počítače. Vyzkoušejte to a vaše ruce budou zase vypadat zdravě a pěstěně!

Reklama

Související témata:

Načítám