Hlavní obsah

Sedí na vás horoskop jen napůl? Víme proč!

Foto: thinkstock

Zkoumali jste, jaká znamení se k sobě hodí? Tak to nemusí být všechno!Foto: thinkstock

Reklama

Narodili jste se vy nebo váš partner v Raku, tedy ve spíše klidném znamení, ale hádky máte na denním pořádku? Říkáte si, jak je to možné? Může za to ascendent ve vašem horoskopu. Znáte ten váš?

Článek

Říkali jste si někdy při čtení horoskopu, že na vás sedí tak nějak napůl? Je to možné! Sluneční znamení totiž určuje jen asi polovinu vaší osobnosti. Jaká je tedy druhá polovina? Skládá se z několika dalších vlivů, mezi nimiž je nejvýraznějším ascendent.

Slýcháváte – jsem například Váha, ale ascendent mám ve Štíru, tak jsem spíš Štír. Nejste, pouze se tak projevujete. Základ vaší povahy je vždy vaše základní sluneční znamení, ostatní planety vaši osobnost dotvářejí. Příklad: Partner má doma svoji kultivovanou Váhu, která se rozčilí, a aby toho nebylo málo, předvede mu takový druh vzteku, štířího, že ho pomyslně rozcupuje na kousky. Partner má v hlavě otazník, koho to má za ženu. Dotyčná Váha je zaskočená, kde se to v ní vzalo.

Nebo žena Střelec s ascendentem v Raku. Partner se dívá na svoji ženu a přemýšlí, kde je ta divoká holka, co si vzal. Ta si zatím vaří a trpělivě odpovídá na nekonečné otázky jejich dětem. Ascendent Raka zde pomáhá netrpělivému Střelci zvládat rutinní práce. Do momentu, než je toho moc. Vylítne a partner má svého typického Střelce – uslyší prásknutí dveřmi, jeho polovička nechá hrnce klidně spálit, zatímco si jezdí venku na kole.

Foto: thinkstock

Občas se nepoznáváte kvůli svému ascendentuFoto: thinkstock

Co to znamená?

Máte doma pořád toho, za něhož jste se provdaly či s níž jste se oženili. Nepředěláte ho, ani to není nikdo jiný, než koho jste si vzali. Jen se projevuje podle svého ascendentu. Stačí vnímat, reagovat a domluvit se nebo pohádat. Reakcí příznivě ovlivňujete vnější projev, ascendent, aby měl jen ten prostor, který mu náleží.

Jiná věc je, když vztah opřete jen o to, jak se partner projevuje, bývá to hlavně na počátku vztahu. Pak váš vztah může skutečně končit rozčarováním. Rčení viděl/a, jen to, co chtěl/a vidět, vždycky byl/a takový/á, patří právě sem.

Jste jiní, než jak vypadáte? Za to může zase ascendent – jde o vnější projev. Nemávejte nad tím rukou, když podobnou větu uslyšíte, raději si vyslechněte, jak to dotyčný myslí.

Foto: isifa

Sluneční znamení je jen půlka pravdy... nebo ani to neFoto: isifa

Cítíte vnitřní neklid? Vnější chování nabylo převahu nad tím, kdo skutečně jste. Příklad:

Projevujete se jako nepřehlédnutelný Lev, zatímco jako Panna (vaše znamení) tiše trpíte nad pozorností, kterou jste vzbudili... Nic se neděje. Jako Pannu by vás nikdo neviděl, pozornost se za chvíli upře jinam. Hlavně zůstaňte sami sebou. Kam až může uvedený Lev ve vás, zkoriguje okolí i vy sami. Začne-li Panna přehnaně využívat projevu Lva, protože má dojem, že je srozumitelnější, přitažlivá, odsune vrozený smysl pro analýzu a sebekritričnost a udělá rozhodnutí, které jí není vlastní. (Příklad se dá aplikovat na všechny kombinace vašeho základního slunečního znamení a postavení Slunce v momentu narození).

Dotvořte si osobnost

Na projevy chování může mít vliv i descendent, který je opakem ascendentu. Jaké jsou vaše další osobní planety, které dotvářejí vaši osobnost – Měsíc (rodina, vnitřní svět), Merkur (myšlení), Venuše (vztahy, láska, estetika), Mars (způsob prosazení), Saturn (vnitřní učitel), Jupiter (pokušitel, štěstěna) – v momentě narození, vám vypočítá astrolog. Jádro, podstata osobnosti, určitě polovina, je daná Sluncem tak, jak to znáte z horoskopů.

Co vaše zkušenost s cizincem doma, či ve svém těle? S reakcí, kterou byste do sebe neřekli? Jak jste si poradili?

Reklama

Související témata:

Načítám