Hlavní obsah

Sex v číslech: Máme nejzajímavější statistiky!

Foto: thinkstock

Od první schůzky je to necelých 8 dní k polibkuFoto: thinkstock

Reklama

Kolik lidí má poměr se svým kolegou? Jak dlouho trvá, než pár přejde od prvního polibku k prvnímu milování? A proč ženy chtějí, aby muži před stykem uklízeli domácnost? Čtěte dál, vše se dozvíte...

Článek

Když přijde na sex, existuje milion různých čísel a údajů, které většinou uvádějí průměrné délky mužského přirození, časové období, jak dlouho „normální“ sex trvá, nebo kolik orgasmů se při něm prožije.Statistiky, které shromáždil server LiveScience.com, jsou ale jiné! Víte například, za jak dlouho od seznámení se budete líbat?

První rande, polibek a sex. To je rychlost!

Statistici uvádějí, že od první schůzky trvá 7,8 dne k prvnímu polibku a 12,4 dne k prvnímu sexu, přičemž záleží i na ročním období, kdy k seznámení dojde. Prý převážně v létě, kdy je nálada uvolněnější, se celý proces odehrává rychleji.

Ženy mužům: Nejdřív ukliď, pak si užijeme!

84 % žen říká, že někdy sex poskytují svému partnerovi jako úplatek za pomoc v domácnosti. Překvapivé, že? Sexuální odborníci ale říkají, že neškodné „sexuální úplatky“ ve zdravém vztahu nejsou tak špatná věc. „Vzhledem k tomu, že ženy stále řeší nerovné rozdělení práce na domácí frontě, začlenit do předehry například úklid je geniální strategie," říká psycholog a sexuolog Ian Kerner z New Yorku. „Studie navíc prokázaly, že ženy pravděpodobněji budou mít o sex zájem, pokud je dům čistý, takže to by pro muže mělo být motivací, aby se nebáli chopit mopu a naházet nádobí do myčky.“

20 % lidí má sex s kolegou z práce

„Teď, když drtivá většina žen pracuje, je logické, že se pracoviště stává semeništěm sexuální aktivity," říká doktor Kerner. Může se jednat o nevinný flirt, ale ten často směřuje k nevěře. „I když ne všechny kancelářské vztahy vedou k sexu, je třeba našlapovat opatrně,“ říká Kerner. „Pokud jste ženatí nebo vdané, vaše hlubší kolegiální přátelství by si mohl partner špatně vyložit, a navíc k citové nevěře, a pak i sexuální nevěře je už jen kousek,“ varuje.

Foto: thinkstock

Manželé? I ti mohou mít oddělené ložnice z různých důvodůFoto: thinkstock

12 % dospělých lidí spí odděleně

„Mnoho párů spí odděleně z různých důvodů," říká doktor Kerner. „Manžel, který chrápe, nebo děti v posteli, to všechno může v dlouhodobém horizontu narušit klidný spánek.“ Proto se někdo rozhodne spát sám. Ale je tu háček: Pokud s partnerem nesdílíte ložnici, měli byste si vyhrazovat extra čas na intimity. Kerner varuje, že jestli nespíte v jedné posteli, ať už z jakéhokoli důvodu, je méně pravděpodobné, že budete mít sex, takže se ocitnete na slepé koleji: on nebo vy si můžete najít další vztah. Co takhle radši zkusit párovou sexuální magii?

Kamarád jenom na intimnosti

Podle serveru LiveScience.com dvě třetiny studentů vysokých škol mají svého sexuálního partnera, aniž by do společného vztahu investovali nějaké city. Podle výpovědí těchto studujících vedou podobné volné sexuální vztahy k větší spontánnosti, kreativitě a touze rozšířit si obzory. Víc než polovina těch, kteří mají za sebou čistě milenecký vztah, uvádí, že v něm vyzkoušela všechny známé sexuální praktiky i jeho formy. Taky už jste zkusili všechny druhy sexu viz 7 druhů sexu, na které se nezapomíná?

Foto: thinkstock

Vysokoškoláci chtějí mít sex bez závazkůFoto: thinkstock

Předehra? Delší, než jste čekali!

Z porovnání různých anket, dotazníků a průzkumů národů vyplývá, že většina milenců věnuje předehře 20 minut, uvádí výše zmíněný odborný portál. A to je dobře. Čím je přípravy více, tím lépe. „Rozdíl mezi deseti- a dvacetiminutovou předehrou může být rozdíl mezi tím, jestli je vztah uspokojivý, nebo ne,“ říká doktor Kerner.

Navíc muži i ženy mají rozdílné potřeby. Tracey Fox, psycholožka a mezinárodně uznávaná poradkyně v oblasti sexu říká: „Průměrnému muži stačí k dosažení vyvrcholení dvě až tři minuty přímé pohlavní stimulace. Průměrná žena potřebuje dvacet až třicet minut. Ale nemyslete si, že po předehře touží jenom ženy. Muži nemohou popřít, že něžné, svůdné, erotické škádlení dodá jejich prožitku ze sexu tu správnou jiskru,“ objasňuje. Je ten váš pravým opakem a sex chce rychle a tvrdě? Poradíme, co s tím, zde!

Kolik je sexu na planetě Zemi? Za den 100 miliónů!

Odborníci tipují, že každý den dochází na světě k 100 milionům pohlavních styků, přičemž při nich otěhotnění asi milion žen. Průměrný člověk má sex 103x za rok, což je našinci povědomé, neboť podle průzkumu společnosti Durex má Čech v daném období 99 sexuálních styků. Pokud to někomu nestačí, ať se odstěhuje do Ameriky (135 styků ročně) nebo do Francie (128). Při tom cestování ale pozor na sexuálně přenosné choroby. Za jeden den se nějakou nakazí zhruba 350 tisíc párů!

Brr, tak ať se vám podobná černá čísla obloukem vyhýbají! Když už jsme ale u toho: Jaká čísla a statistiky vládnou vaší posteli?

Reklama

Načítám