Hlavní obsah

Sexuální dieta: Takhle zhubnete!

Foto: Thinkstock

Sexem zhubnete stejně jako aerobikemFoto: Thinkstock

Reklama

Že se nedá zhubnout příjemnou cestou bez odříkání? Omyl! Jste v touze po štíhlé figuře ochotni zacházet až do krajností, jen abyste tělu odlehčili? Co když existuje recept, který stoprocentně funguje, je známý už řadu let, a navíc vás bude vysloveně bavit? Nevěříte? Pak zkuste naši sexuální dietu.

Článek

Přestaňte polemizovat a prostě začněte. Štíhlé postavy se dá dosáhnout i jinak než ve fitku!

Spalte kalorie a ozdravte tělo

Schválně, čemu dáte přednost? Hodině aerobiku či jízdě na kole, nebo raději milování s partnerem? Ohledně spalování kalorií je to vlastně jedno, protože sex je příjemná metoda, jak si tělo vyrýsovat stejně dobře, jako třeba rychlou chůzí. Dokáže však mnohem víc.

Je prokázáno, že sexuální aktivitou tělu zvyšujete imunitu. Sexuální terapie je doslova balzámem na psychiku a ideální prostředek, jak se zbavit nepříjemných depresí v jakémkoli období. Sexuologové rádi poukazují na to, že soulož pomáhá od bolestí hlavy. „Sex prodlužuje život," řekl na jedné tiskové konferenci Petr Weiss. A vědci tvrdí totéž. „Sex zvýší srdeční činnost na aerobní spalovací hladinu, a to i když ze sebe nevydáváte kdovíjaké výkony,“ tvrdí Laura Bermanová, profesorka gynekologie a psychiatrie z Chicaga. Chcete další pozitiva?

  • Nemusíte se plahočit do fitcentra.
  • „Cvičíte“ v pohodlí domova.
  • Nemusíte platit pernamentku ani vstupné (až na výjimky).
  • Je to příjemné!
  • Existují názory, že sex může nahradit i neoblíbené posilování. Přirozeně tvaruje vaše svalstvo a zlepšuje pružnost těla.
  • Pustit se do této aktivity může snad opravdu kdokoli.

Možné překážky a nástrahy

Zklamaní mohou být zejména obézní pánové, jelikož mohou mít problémy s erekcí. Obezita mimo to snižuje hladinu testosteronu a obecně nepříznivě ovlivňuje sexuální hrátky. Sexu nesvědčí ani příliš nízká hmotnost, protože tuky jsou potřeba pro tvorbu pro tělo důležitých hormonů, které ovlivňují veškeré procesy. A pozor si dejte i na samotný orgasmus! Není výjimkou, že po něm dostanou protagonisté hlad. Na vině jsou v tomto případě hormony a energetický výdej. Snažte se udržet hlad a chutě na uzdě a raději si dejte něco lehčího na zub – třeba banán. Nezapomínejte ani na doplnění pitného režimu, jako ostatně při každé dietě!

Foto: Thinkstock

Miláčku, pojď, jdeme hubnout...Foto: Thinkstock

Důkaz místo slibů

„Sexuální dieta“ funguje! Tady jsou čísla. Za půl hodiny ve střední intenzitě spálíte kolem 837 kilojoulů (asi půl pizzy). Což je pro srovnání, jako byste vyrazili na půlhodinový výlet ostrou chůzí. Alespoň to tvrdí Kerry McCloskey, autorka knihy The Ultimate Sex Diet, která právě díky pravidelným milostným hrátkám sama zhubla během půl roku neuvěřitelných deset kilo. A zdaleka nejde jen o pohyb, který milování doprovází. Stačí pětiminutový vášnivý francouzský polibek a pryč je asi čtvrtka většího banánu nebo tři lžíce neslazeného ovocného müsli. Co teprve, když se takhle líbáte půlku večera?

Ale ani to ještě není všechno. Holdujete-li orálním hrátkám, zbavíte se 75 kalorií za čtvrthodinku. Tělo také spaluje díky vnitřním procesům probíhajícím v důsledku sexu. Tím, že se vzrušíte, se prudce zvýší i váš tep a tělo rapidně zrychlí průtok krve. Už samotný tento fakt znamená, že se nastartoval proces hubnutí. Dohru má ještě několik desítek minut po samotném aktu. Dobrou zprávou je i to, že když se vám podaří zhubnout první desítky gramů, okamžitě se ještě více nastartují vaše chuťové pohárky na další vlnu rozkoše. Takže jde o pozitivně začarovaný kruh, který každý mile přivítá.

Když chcete pálit víc...

Je jasné, že čím intenzivněji se při sexu pohybujete, tím více budete hubnout. Při komplikovanějších polohách zapojíte mnohem více svalových skupin. Rychlejší tempo nastartuje lépe váš metabolismus. Nejnamáhavější polohou je údajně varianta, kdy muž stojí a partnerka objímá jeho tělo nohama. Dalším faktorem, který ovlivňuje, jak rychle půjdou kila dolů, je místo, kde se sex odehrává. Je statisticky prokázáno, že se v cizím prostředí nebo na netradičních místech partneři více snaží, což nahrává právě spalování kilojoulů.

Hubneme sexem – vychytané polohy

A které polohy jsou skvělé na formování konkrétních tělesných partií?

Ruce: Na zpevnění paží postačí trochu vyšperkovat polohu zezadu. Až budete opřené o paže, zatáhněte bříško, zpevněte střed těla a občas povolte ruce jako do kliku.

Bříško a stehna: Ideálních poloh je víc, ale postačí poloha „na koníčka“, tedy partner leží na zádech a partnerka na něm sedí. V téhle poloze zhubnou samozřejmě ženy. Skvěle posílíte zejména stehna. Lepší variantou, než obkročmo, je přidřepnutí. Tak žena posílí i spodní partie bříška.

Pánevní dno: Můžete posilovat při sexu prakticky kdykoli. Stačí jen cíleně svírat pochvu, což určitě partnerovi udělá dobře a vám pomůže jako prevence proti inkontinenci.

U sexuální diety je třeba dodržet jedno pravidlo. A to zní, že nic se nemá odkládat. Zkuste se inspirovat slavnými zpěvačkami Victorií Beckham a Madonnou, které sexuální dietě otevřeně holdují, a začněte hubnout už dnes!

Reklama

Související témata:

Načítám