Hlavní obsah

Sexy krajka - jak to nepřehnat?

Foto: Prada

Jemná krajka zvýrazňuje ženskostFoto: Prada

Reklama

Znáte něco rafinovanějšího a smyslnějšího, než je krajka? Letošním trendům vládne ženskost, a tak není divu, že si mezi nimi našel místo i tento materiál. Na krajku se ale musí opatrně, její přemíra neevokuje smyslný styl, ale spíše lacinost. Tak jak být v krajce za „femme fatale“?

Článek

Ačkoli jsou sezony, kdy o ní příliš neslyšíme, krajkované kousky se řadí k nadčasovému oblečení, které můžete s hrdostí nosit dlouhá léta. V tomto případě ale více než kdy jindy platí, že méně je více. Krajka je totiž tak trochu sebestředná a nerada dává prostor výrazným barvám, střihům nebo vzorům. Chcete-li, aby vám dobře posloužila, noste ji s co nejjednoduššími kousky a držte se jen jednoho krajkovaného kusu.

A v jaké formě se objevuje letos? Před romantickou verzí se sukní se upřednostňuje tak trochu rebelský styl, kdy něžnost krajky utlumíte koženou bundičkou nebo kotníčkovými botami a kabelkou s nýty.

Doplňky nechte tentokrát doma

Při práci s krajkou si dejte pozor zejména na doplňky, s nimi by mohl model působit příliš přeplácaně. Obejdete se i bez nich, krajka je zdobným prvkem sama o sobě. Pokud máte pocit, že se bez doplňků přece jen neobejdete, sáhněte maximálně po jednom, nepříliš nápadném kousku.

Na foto zleva: Valentino, Oscar de la Renta, Dolce

Krajka nemusí být průsvitná

Nenosíte krajku, protože se bojíte prosvítání spodního prádla? Zkuste se mrknout po obchodech a uvidíte, že objevíte spoustu kousků s podšívkou. Pokud si vyberete průsvitný materiál, vezměte si pod něj dokonale padnoucí prádlo, a to buď ve střízlivější tělové barvě, nebo v barvě krajky.

Pozor! Oblečení s krajkou perte jedině v ruce nebo na ruční praní v pračce. Je hodně jemná a po pár praních by se vám stal z krásného kousku leda tak hadr.

Jak na to, když… s krajkou začínáte

S krajkou se teprve seznamujete a máte z ní obavy? Začněte jen detaily nebo doplňky. Top nebo svetřík s krajkovým lemem vypadá dobře, přitom stále jemně. Zkusit můžete i psaníčko zdobené krajkou, krajkovou čelenku nebo jiné doplňky. Ani s těmito detaily to ale nepřehánějte. Jeden, dva kousky bohatě stačí.Krajku můžete upotřebit také na rukavičkách v době plesové sezony, kdy potřebujete vypadat slavnostněji. Nejlépe vypadají opět v kombinaci s jednoduchými šaty, zejména potom s „malými černými" (chcete-li být za dámu, nahlédněte do článku Móda velí: Kupte si „malé černé"!).

Jak na to, když… se nebojíte být vidět

Vyrážíte na party? Nebojte se sáhnout po tmavém krajkovaném topu. Pod něj si podle vlastního vkusu i odvahy vezměte černé tílko, body nebo jen exkluzivní podprsenku. K takovému modelu ale přidejte kalhoty nebo delší úzkou sukni. S mini délkou by to bylo příliš. Zkusit můžete i krajkované punčochy, ke kterým si ale potom vezměte co nejjednodušší model.

Na foto: vesta a svetr Topshop, džíny Dsquared, taška Debenhams, boty Nordstorm

Jak na to, když… milujete krajku!

Krajkovaných topů už máte několik? Je čas překročit na vyšší level. Vyzkoušejte šaty s krajkou! Nedržte se přitom jen klasické černé, vyzkoušejte šaty ve světlých odstínech a dolaďte je jednobarevnými punčochami nebo legínami bez vzorů. Skvěle vypadají i krajkované sukně, které by měly být samozřejmě vždy s podšívkou. Doplňte je jednoduše střiženou košilí, kterou nechte zastrčenou, a přidejte sáčko.

Na foto: sako Topshop, šaty Camaieu, legíny NewYorker, taška Zara, boty Nordstorm

Tak jak krajku uchopíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám