Hlavní obsah
3,0
(79)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Zkombinovat kyselou rebarboru, ovesné vločky a ořechy? Téhle variaci se prostě nedá odolat! Až vyzkoušíte tento koláč, žádný jiný už nebude mít sebemenší šanci!

50 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
30 cm průměr formy
  • 100 g žitné mouky
  • 250 g třtinového cukru
  • 100 g lískových oříšků
  • 100 g ovesných vloček
  • 120 g másla
  • 600 g rebarbory
  • 60 g bramborového škrobu
Článek

Postup

01.

Ovesné vločky nasypejte do mixéru a rozmixujte. Lískové ořechy také rozmixujte a smíchejte s ovesnými vločkami (ani jedno nemusí být rozemleté úplně najemno). Žitnou mouku, 100 g cukru a rozmixovanou směs vloček a ořechů nasypte do misky, promíchejte a přidejte máslo. Ze směsi vypracujte mírně drobivé těsto, které ale při stlačení v dlani drží tvar.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Čtyři polévkové lžíce těsta si dejte na stranu, zbytek těsta natlačte do formy, pokryjte jím celé dno i strany formy. Nechte odležet asi na 20 minut v lednici.

03.

Rebarboru očistěte, nakrájejte ji na asi centimetrové kousky a smíchejte se 150 g cukru a škrobem. Rebarborou posypte těsto a přidejte i zbylé čtyři lžíce těsta (rozdrobte ho po celé ploše koláče).

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Celý koláč dejte péct na 175 stupňů na 45 minut. Po upečení nechte vychladnout v ledničce, nejlépe přes noc, aby se koláč lépe krájel.

Související témata:

Načítám