Hlavní obsah

Slaďte barvu vlasů s šatníkem!

Foto: shutterstock.com

Červené šaty sluší nejvíc černovláskámFoto: shutterstock.com

Reklama

Změnila jste barvu vlasů? Ale váš šatník zůstal stále ve stejném stylu a ve stejných barvách? Pak děláte chybu. Každá změna účesu si totiž žádá i úpravu šatníku. Profesionální stylistka má rady pro všechny – brunetky, černovlásky, blondýnky i zrzky!

Článek

Snad každou z nás aspoň jednou v životě napadne, že by si ráda vyzkoušela i jinou barvu vlasů. Ale pozor, i přestože použijete jen barvicí šampon, je třeba pamatovat na to, že nemůžete změnit pouze barvu vlasů. Pokud například jde blondýnka do odstínu tmavě hnědého, nebude jí už tolik slušet černé oblečení, protože se nebude vytvářet atraktivní kontrast mezi světlými vlasy a tmavým oblečením. A na podobném principu to funguje i s ostatními barvami.

Hnědé vlasy

K hnědé hřívě se obecně příliš nehodí černé nebo tmavě šedé oblečení. „Ke hnědým vlasům obvykle doporučuji oděv hnědé barvy s výraznějšími barevnými vsuvkami. Například trička v hnědé barvě se žlutým nebo cihlovým károváním se opravdu hodí. Pokud jde o kabátky a teplejší svrchní oblečení, mají hnědovlasé ženy tu výhodu, že jim sluší oděv z hnědé kůže. A podobně i kožená obuv,“ doporučuje módní poradkyně a stylistka Martina Koliková. Hnědé vlasy působí velmi žensky a elegantně. A i takové barvy byste měla pro oblečení vybírat. Nebojte se ani tmavších odstínů červené, vínové nebo fialové.

Foto: shutterstock.com

K hnědovláskám patří moderní kůžeFoto: shutterstock.com

Blond vlasy

Jsou-li vaše vlasy v odstínu blond až platiny, pak byste měla svůj šatník obohatit o především o černé oblečení. Kombinace světlých vlasů a tmavých šatů je velmi atraktivní. Blondýnkám sluší také všechny světlejší odstíny modré. Modrou můžete, pokud jde o oblečení, bez problému zkombinovat s bílou. Jinak byste se ale měla bílé barvě jako takové spíše vyhýbat. Světlé vlasy a světlé oblečení nevytvářejí ideální kombinaci. Jedinou výjimku tvoří blondýnky s velmi tmavou, opálenou pletí. Jen ty si mohou dovolit bílý oděv. „Mnoho blondýnek se snaží působit sexy třeba díky sytě červeným šatům. Snad na každém večírku nějakou takto oblečenou slečnu potkám. Bohužel ale jen málokteré blondýnce výrazně červená barva sluší. Pokud chcete zaujmout a působit sexy, vždy máte jistotu v černé. S jinými odstíny se to musí umět a sladit je nebývá zrovna snadné,“ radí stylistka Koliková.

Zrzavé vlasy

Zajímavou skupinu tvoří ženy s barvou vlasů do červených, vínových či mírně nafialovělých odstínů. Vzhledem k tomu, že takovéto odstíny jsou téměř nepřehlédnutelné a výrazně září, nemusíte mít coby rusovláska obavu, že vám nebude slušet třeba bílé oblečení. Ba naopak! K zrzkám čistě bílé modely ladí mimořádně dobře. Podobně mohou nosit bez obav i oblečení a doplňky v zelené a tyrkysové barvě, přičemž nemusí mít obavu ani ze sytých odstínů. „Pokud máte tmavě zrzavé vlasy, neměla byste to ale přehánět s tmavým a černým oblečením. Vždy si vezměte alespoň bílou nebo světle zelenou šálu či jiný módní doplněk světlé barvy. A jestli máte spíše světle zrzavé vlasy, vyhněte se barvám, jako je béžová a žlutá. A sáhněte po něčem tmavším,“ doporučuje Martina Koliková.

Foto: shutterstock.com

Blondýnky by měly mít v šatníku černouFoto: shutterstock.com

Černé vlasy

Černovlasé ženy mohou oblékat modely v sytě černé, případně v černé s modrým odleskem, ale velmi jim sluší i červená barva. „Na nikom nevypadají sytě rudé šaty tak sexy a atraktivně jako na ženě s havraními vlasy,“ míní stylistka Koliková. Černovláskám ale sluší i bílá a odstíny světle růžové. Naopak tmavě hnědé barvy byste měla ze šatníku spíše vyřadit.

Obecně lze tedy říci, že ne každá žena si může obléknout jakoukoli barvu. Vždy je důležité, aby se barvy tak říkajíc netloukly a společně ladily. Nestačí zkrátka to, že máte sukni a tričko dokonale sladěné. Je třeba podřídit se i tomu, co je na vás víceméně neměnné - tedy barvě vašich vlasů.

Reklama

Související témata:

Načítám