Hlavní obsah

Světový hit: Cvičení, které vám za 30 dní změní tělo!

Foto: thinkstock

Zkuste svou vůli při cvičení s Jill. Výsledky zaručuje!Foto: thinkstock

Reklama

Ještě jste nepodlehly té drsné trenérce s postavou bohyně a jejímu programu, které vám za 30 dní při pouhé půlhodině denně změní tělo? Její cvičení je světový hit! Vítejte na lekci s Jill Michaels...

Článek

Energická, krásná, i hodně přísná americká osobní trenérka, která ženy uchvátila svými programy na tvarování postavy. Princip jejích sestav spočívá v efektivním cvičení na doma. Jillian Michaels používá směs technik silového tréninku, včetně kickboxu, jógy, pilates, ale i balanční a posilovací prvky a mnoho dalších. Vydala nespočet dvd programů, největší úspěch zaznamenala 30denním programem s názvem 30 Day shred. Její bonus navíc je především v tom, že sama měla kdysi 29 kilo nadváhy, takže ví, o čem mluví, když radí, jak zhubnout...

„Zpevnila jsem si skvěle tělo a konečně mi splasklo břicho,“ hlásila mi známá, o které jsem věděla, že v tomhle cvičení „jede“. Další prý shodila přes pas pět centimetrů a přes boky ještě o dva více, kolegyně dokonce tři kila… Jill je zkrátka v kurzu...

Foto: jillianmichaels.com

Cviky můžete sledovat i na počítačiFoto: jillianmichaels.com

Třicet minut každý den

„Tohle nemůžu nikdy vydržet,“ napadne vás, když si poprvé cvičení přehrajete. Jill je totiž „hustá": bude na vás křičet, povzbuzovat vás, nepříjmně gestikulovat, a dokud z vás nevyždíme poslední kapku energie, nenechá vás zhroutit se na gauč. „Koukej zabrat!“ uslyšíte často… Že na nějaké pérování tohohle typu nemáte vůbec náladu? Také vám nic nenutíme, jen vás inspirujeme. Jill má totiž úspěchy. A výsledky! Spousty žen, kterým tenhle její dril pomohl ve snaze být spokojené samy se sebou.

O jaký zázrak jde?

Žádný zázrak, ale chytrý nápad: „Sestava je založena na principu rychlého nastartování těla – vyvolat zmatek, posilovat co nejvíce částí těla najednou, cvičit co nejméně času, ale spalovat co nejvíce,“ říká Jill na svém facebookovém profilu. Ona sama navíc přidává svou osobnost, styl a způsob, jakým vás vtahuje „do hry“.

Dril a bič, to je ono!

Co tedy můžete za celý měsíc čekat? K dispozici jsou 3 DVD 27minutového cvičení – Level 1, 2 a 3. U nás se dá v internetových obchodech koupit za zhruba 350 Kč, je jen v původním znění. Pokud angličtinou nevládnete, nemějte z toho ale obavy. Pochopíte vše!

Každá úroveň je těžší než ta předchozí a každá se cvičí deset dní. Vždy vás čeká 20 minut cvičení + protažení a strečink. Principem denní dávky jsou tři části tréninku – síla, kardio, břicho. Z toho posilujete dvě minuty paže a nohy, dvě minuty kardia (startujete svůj metabolismus) a jednu minutu posilujete břicho.

Foto: jillianmichaels.com

Tak to je ona: vaše nová trenérka JillianFoto: jillianmichaels.com

Cvičení je koncipováno pro každého, a i když jste dlouho necvičily, zvládnete to! „Doporučovala bych nejdřív si cvičení důkladně prohlédnout, zkusit si některé cviky nanečisto, pak teprve začít," radí trenérka aerobiku Linda Procházková. Sama si s Jill zacvičila, aby ho pro nás mohla zhodnotit. Co na to říká? „Dobře poskládané, efektivní," uvádí a dodává, že pro některé z vás budou začátky nesnadné, ale stačí prý dát si po dvou dnech odpočinek, aby tělo nebylo namožené, a pokračovat dál. „Možná vás právě tohle cvičení nakopne k tomu cvičit pravidelně a nejen vždy na nějaké období," doplňuje trenérka.

Co je důležité vědět, než začnete?

Budete potřebovat činky – doporučuje se zátěž mezi 0,5–2,5 kilogramy. Ze začátku volte lehčí, později ale sáhněte po těch, které vám snadné připadat nebudou. Než začnete se cvičením, určitě se zvažte a změřte (pas, boky). Můžete pak průběžně sledovat výsledky. Pokud totiž neshodíte na váze, rozdíly v centimetrech vás určitě potěší. Jestli pro vás bude cvičení těžké, cvičte podle jednodušší verze, a teprve poté přejděte na těžší. Každopádně vydržte až do konce, jedině tak se dočkáte úspěchu!

Tak co? Necháte se zlákat?

Reklama

Související témata:

Načítám