Hlavní obsah

Téma týdne: Půjčit peníze příbuzným? Už nikdy!

Foto: shutterstock.com

Půjčit beze svědků se nevyplácíFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevinnou půjčkou to začíná. Na co byste potřebovaly potvrzení, vždyť se jedná o vaši rodinu nebo kamarádku, že. Omyl. Své o tom ví i naše čtenářka, které nakonec po patnácti letech zbyly jen oči pro pláč. Stalo se vám něco podobného? Vlastní rodina vás okradla a vy dodnes nemůžete uvěřit, že se to opravdu stalo? Přijďte si ulevit na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Článek

Bylo mi 18 a byla jsem naivní pískle, které mělo před sebou maturitu a vlastně celý život. Z táty vypadlo, že mi celá léta spořili nějaké peníze a že jsou teď pro mě k dispozici, ať si je prý pořádně užiju. Já hloupá jsem se pochlubila své o dva roky starší sestřenici. Žila tehdy už sama a s přítelem jim to moc neklapalo...

Tehdy za mnou přišla a prosila, ať jí těch 18 tisíc půjčím, že mi vrátí 20 tisíc hned, jak se vrátí z práce (jezdila si vydělávat do Německa. Vždy byla měsíc doma a měsíc tam).

Brečela, prosila, slibovala hory i s horákama. Já hloupá jí ty peníze půjčila - byla to tenkrát v podstatě má nejlepší přítelkyně, a tak jsem neřešila svědka při předávání peněz nebo podpis nějakého papíru. Chyba!

Nepomohlo urgování, výhrůžky, nic. Dokonce ani její rodiče nereagovali na mé prosby, prý si vymýšlíme obě. Dneska je to už skoro 15 let. Nemám nejen peníze, ale přišla jsem i o velkou iluzi v poctivost nejbližších lidí. Poučení? Komukoliv chcete půjčit peníze, i když máte dobrý pocit, že někomu pomáháte, nechte si vystavit potvrzení! I kdyby to měla být vlastní sestřenice.

Nejvíce neshod v rodině prý přináší společné dědictví. Co o tom víte? Myslíte si, že dokáže tohle zahýbat s pevnými rodinnými vztahy? Stalo se vám, že vás rodina okradla? Napište nám o tom na info@prozeny.cz a vyhrajte milých 500 korun. U nás je máte jisté!

Reklama

Související témata:

Načítám