Hlavní obsah

Pánský styl je IN

Foto: Charles Vogele

S profesním oblečením si pánský look rozumíFoto: Charles Vogele

Reklama

Pánský look v dámském šatníku slaví opět svůj návrat. V kolekcích podzim/zima 08 se objevuje minimalismus, kalhoty volného střihu, pánské vesty i maskulinní boty, zcela bez podpatku se šněrováním.

Článek

Kombinace ženských a mužských oděvních prvků vytváří zvláštní image rafinovanosti. Pánským oblečením maskujete křehkost a do popředí řadíte racionalitu.

Inspirujte se Marlene Dietrich

Představitelkou a průkopnicí pánského stylu je nezapomenutelná Marlene Dietrich. Elegantní strohost volně střižených kalhot povznesla na samotný vrchol ženskosti. Dokázala, že zahalená neznamená asexuální. Vytvořila kombinace, které dodnes mnoho žen kopíruje. Základem looku á la M. Dietrich jsou kalhoty z měkkých splývavých materiálů, vyznačující se mírně přiléhavým řešením v pánevní části a širokými rozevlátými nohavicemi, dostatečně dlouhými a sahajícími pod kotníky. Neodmyslitelně k stylu patří i tvídová saka, košile a vlněné kabáty pánského střihu doplněný klobouky.

Prohlédněte si mou sbírku trofejí

Právě sebevědomé ženy s oblibou oblékají kalhotové kostýmy, do společnosti volí smoking místo šatů s hlubokým dekoltem. Pánský styl poskytuje určitou míru pohodlí a volnost pohybu. Kalhoty rovného střihu, klasické pánské košile a vestičky, ale i kravaty se často objevují v šatníku právniček a žen vyššího managementu. Pánská kravata je zajímavým a osvěžujícím doplňkem outfitu. Pohodlnost nízkých podpatků ženy stále více oceňují. Pozitivní je i nadčasovost „pánského stylu", zůstává in v různých módních vlnách. Na počátku třetího tisíciletí se zjemňuje i probarvuje pánská móda a i ženský pánský styl opouští bílo-černou kombinaci. Stále bojkotuje snobské prvky, staví na jednoduchém a čistém stylu modelů i doplňcích. Největším současným inovátorem pánského stylu je Jil Sander, přetváří pánské oděvy tak, aby je mohly nosit ženy a vypadat sexy i uvolněně zároveň.

Foto: Topshop

Pánský styl v novém pojetí teenagerůFoto: Topshop

Oblékněte si kalhoty a muži začnou naslouchat tomu, co říkáte. Vezměte si minisukni a oni budou přemýšlet, jak vás svést. Nechte se získat kalhotami, pánskými vestami, košilemi s kravatou, finálním outfitem okolí překvapíte.

Reklama

Související témata:

Načítám