Hlavní obsah

Casanova: bez čokolády se neobejdete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý svůdce a milovník Giacomo Casanova označoval čokoládu za strůjce svého úspěchu u žen, tabulku jí měl vždy připravenou na nočním stole. Existuje ale ještě jedna mnohem smyslnější cesta.

Článek

Sbližuje, má v sobě erotický náboj, dokáže přivodit krásné okamžiky a pohodou. Ano, přesně taková je horká čokoláda. Markýz de Sade zmiňuje snad ve všech svých knihách čokoládu.

Chcete i vy zesílit doutnající erotický náboj či přivodit krásné okamžiky a pohodou? Vyzkoušejte horkou čokoládu.

Horká čokoláda představuje smyslnost v šálku. Má mnoho podob a chutí, které si můžete jednoduše připravit v soukromí domova. Čokoláda může být řídká, krémová nebo hustá tak, že se táhne. Lze ji servírovat sladkou, zajímavější ale je čokoládu pikantně dochutit a společně si ji užít – a to nejen na den svatého Valentýna.

V kavárnách či restauracích připravují horkou čokoládu ve speciální nádobě, která tekutinu rovnoměrně zahřívá a zároveň promíchává, takže se dobře rozpustí. Doma můžete na tavení použít hrnec nebo pohodlnější způsob – automatický pěnič mléka s indukční technologií, která je zárukou rychlého a stejnoměrného rozprostření tepla.

Pěnič během tří až pěti minut připraví voňavou hustou čokoládu pro celou rodinu či pouhý jeden šálek. Vedle pěniče budete potřebovat vodu, čokoládové pecky (nebo tabulkovou čokoládu 55–80 %), a případně kakaové máslo. Zkuste vynechat mléko, čokoláda rozpuštěná ve vodě je totiž maximálně povzbudivá, je v ní cítit chuť kakaa a lépe se tráví. Mléko konec konců můžete přidat kdykoli. Počítejte s tím, že při rozpuštění v mléce získáte tučnou chuť, nápoj bude hutnější, sladší, a samozřejmě kaloričtější.

Horká čokoláda lze připravit jednoduše a velmi rychle, stačí jen mít připravené potřebné ingredience a pěnič

Jak si tedy připravit mimořádný zážitek s horkou čokoládou? Do horké vody v pěniči začněte postupně sypat čokoládové pecky. Teplota by neměla přesáhnout 60 stupňů, pak má čokoláda tendenci se přichytávat. Čokoláda se přidává, dokud nenastane konzistence, která vám nejvíce vyhovuje. Obecně jde říci, že na čtvrt litru vody budete potřebovat 50 g tmavé čokolády nebo 60 g bílé čokolády. Pecky, které se lépe dávkují a sypou, mají ještě jednu velkou výhodu – určitě nebudou obsahovat ztužené rostlinné tuky nebo například škrob.

Do horké vody v pěniči postupně přidávejte čokoládové pecky, brzy na vaše smysly zaútočí lahodná vůně horké čokolády

Pro dosažení plnější chutě přidejte kakaové máslo, které dá čokoládě příslovečné tělo. Jeho použitím docílíte zjemnění čokolády a současně plnější chuti. Na závěr se přidává koření, v našem případě prášková skořice s údajně afrodiziakálními účinky. Skořicová kůra v celku se dá použít jako stylové míchátko, které připravený nápoj ještě více provoní. Hezky vypadá, když se v bílé čokoládě nechá rozpustit několik kousků tmavé čokolády. Zkuste ale také horkou čokoládu s mátou, vanilkou, zázvorem nebo s chilli. Další tipy najdete na www.catler.cz.

Skořicovou kůru v celku použijte jako stylové míchátko, které připravený nápoj ještě více provoní

Horká čokoláda není to jediné, co automatický pěnič Catler MF 8010 dokáže. Během několika málo okamžiků si s ním snadno připravíte latté z jemně našlehaného mléka, cappuccino s hustou pěnou nebo osvěžující ledovou kávu. Jisté je, že si vždy užijete dokonalý nápoj a intenzivní chuťový zážitek ve všech směrech.

Inspirujte se na www.catler.cz!

Načítám