Hlavní obsah

Hovězí po korsicku v husté a voňavé omáčce

Hodnocení:
(6)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
3 hodiny 10 minut
Náročnost
střední

V pokračování seriálu s českými food blogery ladíme na podzimní strunu a připravujeme hřejivá jídla, která pošmourné dny pěkně prozáří. Vyzkoušejte hovězí po korsicku, co voní po skořici a rozmarýnu!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 100 g pancetty v kuse
  • 1 kg zadního hovězího
  • 1 olivový olej
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 1 hrst hřibů
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 200 ml bílého vína
  • 2 cibule
  • 1 palice česneku
  • 1 lžička mleté skořice
  • mořská sůl
  • pepř
Článek

Krok 1: Pancettu nakrájejte na proužky a dejte zamrazit – bude se vám s ní pak lépe špikovat. Maso zbavte blan, očistěte a nakrájejte na velké kostky. Každou prošpikujte klínkem česneku a proužkem pancetty.

Krok 2: Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a v jedné vrstvě na něm postupně ze všech stran opečte maso – dostane pěknou barvu, zatáhne se a na konci zůstane měkké a šťavnaté.

Foto: Eva Malúšová

Krok 3: Opečené kousky odkládejte stranou a na oleji a výpeku nyní orestujte najemno nakrájenou cibuli, ke které po chvíli přidejte i plátky zbylého česneku.

Krok 4: Krátce společně opečte, do hrnce vraťte maso, zalijte bílým vínem a vmíchejte protlak a vyždímané houby (vodu z nich ale nevylévejte). Lehce opepřete a osolte, přidejte větvičku rozmarýnu, bobkové listy a skořici.

Foto: Eva Malúšová

Krok 5: Duste na mírném ohni 30 minut, poté dolijte vodu těsně nad maso (zde použijte i vodu z namáčení hub) a na opravdu mírném plamenu nechte táhnout 2,5 až 3 hodiny do změknutí masa.

Krok 6: Pokud by se vám zdála omáčka příliš řídká, maso vyndejte a nepřikrytou ji nechte ještě trochu zredukovat. Odstraňte bobkové listy a rozmarýn a podávejte s čerstvě uvařenými těstovinami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama