Článek
Postup
01.
Mečouna osolte a zprudka opečte na olivovém oleji po všech stranách. Troubu rozpalte na 180 stupňů, vložte do ní maso a pečte 5 minut. Pečte jen jako rare či medium, jelikož by pak maso bylo vysušené.
02.
300 g chřestu oloupejte a slupky schovejte. Chřest vařte dvě minuty v osolené vodě, přeceďte ho, zchlaďte v ledu a vložte do 30 g rozpuštěného másla.
03.
Slupky uvařte spolu s kuřecím vývarem, rozmixujte vše v mixéru a přepasírujte přes jemný cedník. Přidejte bílé víno a smetanu a 20 minut vše na mírném ohni provařte.
04.
Druhou půlku uvedeného množství chřestu oloupejte, nakrájejte najemno a spojte se zbytkem másla.
05.
Těsto vyválejte na tenké pláty, naplňte je směsí chřestu, okraje potřete vodou, překlopte, a raviolky vařte čtyři minuty v osolené vodě. Podávejte společně s opepřeným mečounem, přelité redukcí.