Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jak máte chřest nejraději vy? Nás zaujala varianta s mečounem podle šéfkuchaře Jana Punčocháře. Vyzkoušejte ji také!

40 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g mečouna
    4
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 g másla
    7
  • 600 g zeleného chřestu
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml bílého vína
    12
  • 200 ml smetany
    7
  • 300 g těsta na těstoviny
    1
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mečouna osolte a zprudka opečte na olivovém oleji po všech stranách. Troubu rozpalte na 180 stupňů, vložte do ní maso a pečte 5 minut. Pečte jen jako rare či medium, jelikož by pak maso bylo vysušené.

02.

300 g chřestu oloupejte a slupky schovejte. Chřest vařte dvě minuty v osolené vodě, přeceďte ho, zchlaďte v ledu a vložte do 30 g rozpuštěného másla.

03.

Slupky uvařte spolu s kuřecím vývarem, rozmixujte vše v mixéru a přepasírujte přes jemný cedník. Přidejte bílé víno a smetanu a 20 minut vše na mírném ohni provařte.

04.

Druhou půlku uvedeného množství chřestu oloupejte, nakrájejte najemno a spojte se zbytkem másla.

05.

Těsto vyválejte na tenké pláty, naplňte je směsí chřestu, okraje potřete vodou, překlopte, a raviolky vařte čtyři minuty v osolené vodě. Podávejte společně s opepřeným mečounem, přelité redukcí.

Související témata:

Načítám