Článek
Postup
01.
Zelený chřest oloupejte a uvařte v osolené vodě (stačí dvě minuty), následně ho přeceďte a zchlaďte v ledu.
02.
Ráčky (případně krevety) také uvařte, stačí dvě minuty, oloupejte je, přidejte k chřestu, pokapejte citronem, olivovým olejem a nechte v lednici deset minut marinovat.
03.
Bílý chřest vařte 10 minut v osolené vodě, sceďte ho, zakápněte smetanou, osolte a rozmixujte na jemné pyré.
04.
Křepelčí vajíčka nechte zmrznout v mrazáku. Oloupejte je, obalte v klasickém trojobalu a osmažte.
05.
Šunku (skvělá je španělská pata negra) nakrájejte a podávejte se zeleným chřestem, ráčky, pyré, ozdobené řebříčkem a kerblíkem. „Já tento předkrm doplňuju jemnou chřestovou zmrzlinou,“ přidává tip šéfkuchař Jan Punčochář.