Hlavní obsah

Téma týdne: Jak často mobilem kontrolovat děti?

Foto: Shutterstock

Jsem klidnější, že můžu dceři zavolatFoto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Prvňáčkovi mobil ano, či ne? Poslední příběh čtenářky na toto téma. Od pondělí startuje nové téma: Mám dítě s handicapem. Už teď můžete na toto téma psát své životní zkušenosti. Tři z vás mohou získat 500 korun na přilepšenou.

Článek

Byla jsem odpůrcem mobilů pro děti, už vidět, jak je pro ně problémem nezapomínat školní tašku, klíče, čip do školní jídelny... Svou dceru jsem v první třídě do školy vodila a chodila si pro ni, má pružná pracovní doba mi to umožňovala. Na kroužky do sousedního města jsem ji vozila.

A pak jsem si řekla, že musím odstřihnout pomyslnou pupeční šňůru a naučit ji samostatnosti a ve druhé třídě začala do sousedního města jezdit sama, autobusem. Jenže ouha... jednou mi na můj mobil zazvonilo cizí číslo, a volala paní, že má dcera nastoupila do jiného autobusu a je prostě jinde, než měla být.

Asi musela být zoufalá, protože je introvertní a s nikým nemluví. A bylo to, strach, představy, co by se s mou holčičkou mohlo stát... a hurá... Ježíšek nadělil dcerušce mobil... Na začátku používání mobilu jsme stanovili jistá pravidla. Ve škole má mobil vypnutý, má daný limit na volání a sms.

Ještě se mi párkrát stalo, že se dcera ocitla jinde, než měla, odpadl kroužek... prostě mobil našel uplatnění tam, kde měl. A já, když se někde zdržím, můžu jí zavolat a mám jistotu, že někde zmatená nepoletuje.

Je prima mít nad dítětem kontrolu, ale pořád si musím uvědomovat, že přílišná kontrola škodí. Měla by mít hranice, hlavně u těch starších dětí, aby té kontroly nebylo příliš. Snad se mi to podaří ustát, protože jsem pořád pomyslným odpůrcem mobilů u dětí.

Od pondělí startuje nové téma: Mám dítě s handicapem. Už teď můžete posílat své příběhy na info@prozeny.cz a pokusit se tak vyhrát honorář 500 korun.

Související témata:

Načítám