Hlavní obsah

7 věcí, které oceníte, když bydlíte sami

Foto: IKEA

Velká postel v bytě singles nesmí chybětFoto: IKEA

Reklama

Každý osmý člověk v České republice žije sám. Neznamená to však, že by nějak strádal. Naopak. Žít jako singles může být velmi příjemné a pohodlné. Vycházejí jim vstříc i firmy. Koukněte se, co oceníte, když bydlíte sami!

Článek

Opláchnout si hrneček po kávě trvá sotva minutu, a tak je zbytečné mít pro jednoho myčku? Přeprat si po sobě dvě trička také není nic těžkého. Pokud si myslíte, že tohle všechno dělá single, jste na omylu! Firmy jim pomáhají a nabízejí spoustu užitečných věcí pro jednoho. Vyberete si?

1. Nádobí se myje samo!

Myčka by měla patřit ke standardnímu vybavení nejen vícečlenných, ale i jednočlenných domácností. Skoro všude se totiž vejde stolní myčka Hyundai DTB656DW7 s výškou 44, šířkou 55 a hloubkou 51 centimetrů, což jsou rozměry větší mikrovlnné trouby. Je určena na šest souprav a na jedno mytí spotřebuje jen osm litrů vody. Její cena je 5990 korun.

Foto: ePROTON.cz

Stolní myčka nádobí má velikost jako mikrovlnkaFoto: ePROTON.cz

2. Na jeden hrnec a jednu pánev

Kompromisy nemusí dělat singles ani při vaření. Stále oblíbenější indukční varné plotny se totiž vyrábějí i v mini provedení. Příkladem je dvouplotýnkový vařič Goddess IC 230 o velikosti 69 x 42 centimetrů, který lze jak vestavět, tak může být volně položený na kuchyňské lince. Stojí 2999 korun.

Foto: ePROTON.cz

Indukční desku koupíte i jako dvouplotýnkuFoto: ePROTON.cz

3. Trouba skrčená v koutě

Singles rozhodně nepatří do skupiny lidí, k jejichž zálibám by patřilo pečení. Jenže bez trouby se také neobejdou, protože kde by si upekli pizzu a ohřáli „kastrůlky“ od maminky? K tomu je ideální mikrovlnná trouba Whirlpool Max 39, která umí grilovat i péct. Je totiž vybavená křemíkovým grilem a funkcí crisp, pomocí které lze pokrmy upéct dokřupava shora i zespoda stejně jako při tradičním pečení. Navíc je unikátní svým neobvyklým designem – zakulacenou zadní stranou, díky němuž ji lze umístit například do rohu kuchyňské linky. Stojí 4990 korun.

Foto: Whirlpool

Mikrovlnka umí péct i grilovatFoto: Whirlpool

4. Malá, ale šikovná

5. Kuchyň, která se vejde na jeden metr!

Volná plocha pouze 100 x 60 centimetrů vám stačí na mini kuchyň Gorenje MK 100 v nerezovém provedení. Na tento prostor se vejde dřez s odkapávačem, dvě litinové plotýnky a malá chladnička s příručním mrazákem. Cena kompletu je 11 886 korun.

Foto: Gorenje

Tato kuchyň potřebuje pouze metr místaFoto: Gorenje

Myslíte si, že už je těch věcí nějak moc? Jestliže máte malý byt, začněte bydlet na stropě!.

6. Počítač vám dá doma volno!

Bez počítače se už žít nedá, což platí i pro singles. Ale proč se na něj koukat i doma, když u něj člověk strávil v zaměstnání deset hodin? Není lepší ho někam schovat? V tom vám pomůže uzavíratelná skříň Hemnes od IKEA. Lze ji doplnit i otevřenou či zavřenou knihovnou, takže máte vždy všechno po ruce. Cena sestavy je 17 470 korun.

Foto: IKEA

Pracovní stůl snadno schováte do skříněFoto: IKEA

Singles si prý potrpí na velkou a prostornou postel a raději kvůli ní obětují i pohovku. Pokud na to máte jiný názor, poohlédněte se po takovém gauči, který slouží ve dne jako pohovka, v noci postel.

7. Když se kamarádi zdrží přes noc

Setkání s přáteli a oslavy k životu patří. Ale co když se protáhnou déle, než majitel plánoval? Pak existuje chytré řešení, jak zajistit všem posezení během večera a pohodlný spánek v noci. Bingo je taburet, který snadno a rychle rozložíte na lehátko o velikosti 196 x 65 centimetrů. Na výběr máte potahovou látku v různých barvách a cena u firmy Scandium je 7128 korun.

Foto: Scandium

Na tomto taburetu se návštěva i pohodlně vyspíFoto: Scandium

A který z těchto výrobků byste ocenili u vás doma?

Reklama

Související témata:

Načítám