Hlavní obsah

3 super knihy pro letošní léto!

Foto: Aleš Müller

Knížku My, sex a podpatky pokřtila Veronika ŽilkováFoto: Aleš Müller

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už víte, která knížka se letošní léto stane tou vaší nej? Máme pro vás hned tři horké favority! Jedna vypráví o dvou nejlepších kamarádkách s vysokými podpatky, druhá o zahořklé „megeře“ ze Švédska a trojlístek doplňuje horkokrevný román o lásce, jídle a Itálii.

Článek

Co spojuje všechny tři knihy, které vám dnes doporučíme? Všechny přečtete doslova jedním dechem, a také fakt, že se hlavní hrdinky tak trochu perou se životem, samy se sebou, se vztahy a vůbec vlastně s tím, jaký je úděl moderní ženy. Tak vzhůru do čtení!

My, sex a podpatky

To, co jste právě dočetli, je úryvek z první kapitoly knihy My, sex a podpatky. Už ten naznačuje, že celých 223 stránek je pořádnou jízdou po horské dráze – nahoru i pěkně strmě dolů. Autorky Kamila Tomsová a Lucie Müllerová (pokud vám jsou jména povědomá, tak ano – jde o naši šéfredaktorku a redaktorku) prý při psaní čerpaly hlavně ze svých zážitků, a pak také z příběhů svých známých. „Je to knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem,“ přiznala Veronika Žilková při nedávném slavnostním křtu knihy.

Pokud si ani vy nechcete nechat ujít (ne)skutečné životní peripetie rozvodové právničky Kláry a její nepoučitelné kamarádky, zvěrolékařky Anny, zajděte do knihkupectví nebo vyhrajte jeden z 10 výtisků v naší soutěži ZDE!

Kamila Tomsová, Lucie Müllerová: My, sex a podpatky. Vydal Daranus, 223 stran, 229 Kč.

Zahořklá megera ze Švédska

Hlavní hrdinka Sára žije se svým manželem a dítětem ve Stockholmu. Ráno vstává, aby budila děti a vypravila je na cestu do školy. Navečer zase spěchá z práce na nákup a z nákupu domů, uvařit, vše obstarat a přihlížet tomu, jak se její manžel přivalí a neomylně zakotví na sedačce v obýváku.

Stop, tady je něco špatně! Sára se sice pomalu ale jistě hroutí, stačí však zatáhnout za záchrannou brzdu, odletí na Kanárské ostrovy a začne přemýšlet. O lásce, o světě a tom, jak by měla vypadat rodina přesně z pohledu ženy-feministky.

Maria Svelandová: Zahořklá megera. Vydalo Nakladatelství JOTA, 216 stran, 258 Kč.

To nejlepší z Itálie

Každý milovník kuchyně určitě ocení, že kromě samotného příběhu v knize najdete i spoustu receptů, odkoukané přímo z pod rukou italské mamma!

Eva Rýznerová: Říkal jsi ti amo. Vydalo Motto, 184 stran, 219 Kč.

A jaké knížky teď dostávají vás? Podělte se o své tipy v diskusi pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám