Hlavní obsah

Vánoční cukroví: 50 nejlepších receptů na nepečené, rychlé i klasické druhy

Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Receptů na vánoční cukroví není nikdy dost. Odteď už hledat nemusíte. V tomto článku pro vás máme hned 50 nejlepších receptů na vánoční cukroví. Od klasických druhů přes moderní a zdravé až po ty, které stihnete připravit na poslední chvíli.

Článek

Přemýšlíte o tom, jaké budete letos péct cukroví? Pak jste tu správně. Máme pro vás 50 receptů na vánoční cukroví, ze kterých si vybere každý. Najdete tu totiž klasické cukroví, nepečené cukroví, cukroví na poslední chvíli i cukroví dle moderních a zdravých trendů. Tak do jakých druhů se pustíte?

Klasické i slepované cukroví

Tradice praví, že na vánočním stole by mělo být sedm druhů cukroví. Ve většině domácností mezi nimi najdete určitě vanilkové rohlíčky, linecké nebo plněné ořechové. Víte ale, které cukroví je třeba nechat odležet a které plnit na poslední chvíli? Pomůže vám náš plán vánočního pečení. A teď už ty nejlepší recepty na to tradiční:

Linecké cukroví

Vanilkové rohlíčky

Vosí hnízda

Kokosky

Dvoubarevné rohlíčky

Pařížské rohlíčky s čokoládou

Myslivecké knoflíky s lískovým oříškem

Cukroví podle Sandtnerové

Mezi klasiku patří i vánoční cukroví, které najdete v kuchařce M. J. Sandtnerové. Celá naše redakce pro vás vybrala nejlepší původní recepty. Anita Ponešová je upekla a otestovala (v redakci jsme je s úspěchem ochutnaly) a zde je výběr toho, co chutnalo nejvíc.

Ořechové cukroví

Milujete ořechové cukroví? Máme pro vás jeden tip: i když se člověk snaží ušetřit, u ořechů to nedoporučujeme. Včas se poohlédněte na internetu: tam se vyplatí nakupovat hlavně kvalitní a čerstvé ořechy, mandle, vanilku a koření obecně. Můžete se domluvit s kamarády a nakoupit toho víc, abyste ušetřili na dopravě.

Perníčky

Perníčky k Vánocům jednoznačně patří a snad v každé rodině najdete vlastní recept i vychytávky. Určitě platí, že těsto byste měli nechat v lednici uležet alespoň dva dny. Vše o pečení vánočních perníčků a osvědčené recepty najdete v tomto článku, tady přinášíme nezbytný základ.

Klasické vánoční perníčky

Perníčky hned měkké

Perníčky trochu jinak

Poleva na perníčky

Nepečené cukroví

V řadě domácností mizí první nepečené cukroví. První housle většinou hrají vosí hnízda, skvělé jsou ale i kokosové kuličky, které se navíc dají dělat na nejrůznější způsoby, třeba i ve zdravější variantě. Zde jsou tipy na klasiku i netradiční kousky:

Cukroví na poslední chvíli

Ořechové škebličky

Marokánky s čokoládou

Pracny s brusinkami

Malinové makronky

Müsli sušenky s džemem

Čokoládové sušenky s karamelem

Kokosová kolečka 

Marcipánové cukroví s čokoládou

Dvoubarevné vánoční čokoládové cukroví

Dietní cukroví, raw cukroví

Každý razí jiný přístup: někdo si dá raději pár kousků klasického cukroví, jiný dá přednost lehčím a zdravější variantám. Zde jsou naše tipy na dietní i raw kousky:

Bezlepkové cukroví

Sněhové cukroví a cukroví z bílků

Sněhové cukroví rozhodně není žádná „z nouze ctnost“, když nevíte, co se zbylými bílky. Takové pusinky se smetanovým krémem jsou rozhodně luxusní záležitostí, stejně tak určitě rychle zmizí křehké sněhové rohlíčky. Co ještě můžete upéct?

Strojkové cukroví

Trendy cukroví

Cukroví s vůní matcha čaje

Sněhové pusinky bez bílků

Zkuste univerzální těsto na vánoční cukroví

Vánoční pečení podle babiček

Tak už víte, co bude letos péct, ale co takhle si připomenout i zvyky a tradice, které byste mohli oživit? A nezapomeňte nahlédnout do našeho Vánočního speciálu, máme tam pro vás nachystané vánoční dekorace, tipy na dárky a spoustu dalšího.

Reklama