Hlavní obsah

6 věcí, za které se v posteli nemusíte stydět

Foto: Thinkstock

Máte pocit, že se vám v posteli něco nepovedlo? Možná se trápíte zbytečně!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena není stroj. Není neustále připravená na milování, rozhodně nemůže pořád (aspoň většinou) a mnohdy si v posteli potřebuje pomoct. A za to se určitě stydět nemusí, protože je to normální! Proto rozhodně nemějte výčitky, když…

Článek

Problémy při sexu byly, jsou a pravděpodobně i budou. Některé závažné by se řešit měly, jiné za nervy vůbec nestojí. Buď jsou totiž tak banální, že by se to snad ani nehodilo, nebo se vyřeší samy. Klidnou hlavu tak rozhodně mějte v následujících případech.

1. Když někdy nemáte orgasmus

Jasně, je to třešnička na dortu, ale když se vám jí vždycky nedostane, vyhodíte celý korpus dobroty včetně krému? Ne! „Orgasmus není jediným smyslem sexu. Je-li jím zakončen, je to skvělé, ale může to být dobré i bez něho. Nakonec lze prožívat orgasmus i toho druhého. Navíc ze studií české populace vyplývá, že téměř 10 % žen orgasmu nedosahuje nikdy,“ uvádí sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality. Je ale smutné, že někteří doslova „zblbnou“ sexuálními kampaněmi, které prezentují orgasmus jako něco, co je nutné prožívat soustavně, bez problémů a na počkání.

2. Když nemáte orgasmus současně s partnerem

„Chtěl bych to se ženou zažít naráz,“ svěřuje se anonymní čtenář na erotickém fóru. Může se mu jeho sen splnit? A proč nemáte mít výčitky, když nejste schopné naladit se s partnerem při orgasmu na jednu vlnu? „Pravděpodobnost toho, že budete mít současně orgasmus, se rovná hlavní, možná vedlejší výhře v loterii. Bylo by to ideální, čili je to skoro nereálné,“ vysvětluje Pastor. Podle něj je načasování biologicky tak nestabilních zážitků dvou lidí do jednoho okamžiku těžké. Takže ruku na srdce: Jste snad Copperfield?

3. Potýkáte se s velkou produkcí lubrikační tekutiny

Když je ženské tekutiny málo, je to divné. Když je jí zase moc, taky to není žádoucí. Hotová alchymie! Sexuologové se přitom nechávají slyšet, že intenzita zvlhčení ženského lůna bývá různá, neboť existují značné individuální rozdíly. „Může se jednat o slabý povlak pochvy po jejím orosení, který se během soulože zvyšuje, až po velké množství tekutiny vytékající při sexu z pochvy,“ uvádí Zlatko Pastor, který odhaluje, že některé ženy trápí velká produkce lubrikační tekutiny neboli nadměrné zvlhčení.

„Muži to obvykle vítají, zvyšuje to jejich vzrušení, u žen to ale někdy vyvolává trapné pocity. Stydí se za množství tekutiny, které z nich proudí a zanechává skvrny na oblečení.“ Není to ale důvod k obavám nebo studu. Soulož to prý komplikuje pouze tehdy, je-li žena nadměrně uvolněná, její pochva prostorná a zvýšeně vlhká. Penisu to nemusí poskytnout dostatečnou stimulaci.

„Řeší se to změnou polohy, většinou má žena nohy u sebe, penis je tak v pochvě sevřenější, a tím je stimulovanější,“ uklidňuje sexuolog. A nakonec dobrá zpráva pro ty, které „nemažou“ tak, jak možná touží. Rozhodně neplatí čím více tekutiny, tím větší vzrušení!

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

4. Myslíte při sexu na někoho jiného

Fantazie o sexu s cizincem? Není to nevěra? „Přemýšlet můžeme o čemkoli. Myšlenkami nikoho nepohoršíme. Můžeme být neslušní, zlí, krutí, nechat se ponižovat. Prostě cokoli. Erotické fantazie jsou nekonečné. Objevují se v nich věci, po kterých toužíme, jsou nám příjemné, ale nejsme schopni je běžně provozovat,“ vysvětluje dál sexuolog Pastor.

A co to znamená, když pod zavřenými víčky vidíte kolegu z práce, souseda nebo toho hezouna z baru? „Není na tom nic neobvyklého a neznamená to, že k partnerovi už nic necítíte nebo že pro vás už není sexuálně přitažlivý.“ Je to tak, že prostě sníte o tom, co chcete zažít, ale v současném vztahu to nemáte odvahu realizovat.

5. Potřebujete mít u sebe vibrátor

Jestli to bez něj v posteli nejde, ani za tohle se stydět rozhodně nemusíte. Podle sexuologa Petra Weisse mají vibrátory kromě jiného i funkci terapeutickou. Například neorgastické ženy mají hračku jako ideální prostředek k experimentům s vlastní sexuální citlivostí, s hledáním optimálního místa a způsobu dráždění. Přesto chtějí penis v pochvě cítit. „Vždy záleží na individuální schopnosti ženy, jakým způsobem k vyvrcholení dospěje. Každý orgasmus, ať už je vyvolán jakkoli, kdekoli a čímkoli, proto považujme za sexuální naplnění a radujme se z něj,“ uzavírá Zlatko Pastor.

6. Vaše pochva vydává při sexu rozličné zvuky

Některé pochvy vydávají při styku různé zvuky, jiné ne. Viníkem je dynamika kapalin a plynů a konkrétní milostná poloha. Jedná se však o normální projevy!

Jestli vám výše uvedené situace milostný partner vyčítá, věřte, že pravděpodobně sám má „máslo na hlavě“. Vy se kvůli takovým normalitám trápit nemusíte!

A za co se stydíte vy? Na co byste při sexu nejradši vždy zapomněly?

Reklama

Načítám