Hlavní obsah

Jak si prodloužit opálení? Zkuste naše tipy!

Foto: Thinkstock

Je vám líto opálení, které rychle zmizí? Změňte to!Foto: Thinkstock

Reklama

Podařilo se vám na sluníčku pracně nachytat bronz? Na druhé straně jste však smířené s tím, že opálení vydrží sotva několik týdnů? Tak to ani náhodou! Máme pro vás několik triků, díky kterým vám vydrží pokožka snědá mnohem déle!

Článek

Opálená pleť je krásná, exotická a mnohdy sjednotí i mírné nedostatky, jako jsou drobné strie nebo pigmentové skvrny. Krémy s vysokým ochranným faktorem, regenerační mléka po opalování, to všechno stojí nemálo peněz. Jak to tedy udělat, aby opálení vydrželo opravdu dlouho a měly jste pocit, že jste do něj neinvestovaly zbytečně?

Začněte peelingem

Už jste slyšely o tom, že se po opálení nemáte často a dlouho sprchovat, aby vydrželo co nejdéle? Potom věřte, že toto je velmi rozšířená a oblíbená fáma. Právě naopak! „Pro udržení krásného opálení začněte peelingem celého těla. Poté je natřete šetrným mlékem po opalování," radí kosmetička Petra Řehořková. Žádné krémy, peelingy ani jiná běžná ošetření pleti tedy nezpůsobují, že pleť dříve vybledne. Avšak všeho s mírou, peeling je ideální aplikovat dvakrát, maximálně třikrát týdně.

Pokračujte speciálními přípravky

Promazávejte pokožku každý den krémy nebo oleji, které jsou určené pro udržení opálení. Účinné jsou zejména v případě, používáte-li je na noc – tehdy mají nejlepší šanci působit. Vyzkoušejte například Bamboo Bee, La Roche, výborný je také rakytníkový olej, který zároveň ošetřuje a hydratuje. Podobných přípravků je na trhu spousta, stačí jen zajít do drogerie nebo lékárny, kde vám jistě některé doporučí.

Foto: Thinkstock

Kůže musí být dostatečně hydratovanáFoto: Thinkstock

Vyvarujte se umělého sluníčka

Pokud jste nachytaly bronz na slunci, vyvarujte se chození do solárií. Opálená pleť od slunce je sice připravenější absorbovat UV záření, které je v soláriu mnohem intenzivnější než přirozené ze slunce. Solárium tedy efekt bronzu podpoří, ale zároveň pleť nežádoucím způsobem vysuší a způsobí její předčasné stárnutí.

Tónovací krémy

Tónovací krémy mají zelenou. Nejenže jimi podpoříte opálení, zároveň opálenou kůži překryjete tenkou vrstvou, která ji chrání, logicky se tak díky tomu efekt přirozeného opálení prodlouží. Buďte však s aplikací těchto krémů obezřetné – roztírejte je pečlivě a dejte si při tom načas, aby nevznikly světlejší a tmavší skvrny. A jak ještě lépe podtrhnout dokonale snědé opálení? Líčením! Poradí vám článek Bronzové líčení – ideální letní look!.

Hydratujte i zevnitř

Na závěr je třeba si uvědomit, že pokožka není ovliněna jen vnějšími vlivy, ale především výživou zevnitř.Proto dodržujte pitný režim. Pijte, kolik snesete, třeba i tři litry tekutin denně – neplatí o kávě či alkoholu, které jsou močopudné. Ideální jsou džusy, neperlivé minerálky a neslazené čaje .Pokožka zůstane zdravá, pružná, bude se pomaleji sloupávat, a i tím opálení udrží déle.

Co starý známý betakaroten?

Říká se, že betakaroten (žlutočervené barvivo, též provitamin A) ve formě doplňku stravy pomáhá opalování a jeho udržení. Jenže, chyba lávky. Odstín pokožky je díky barvivu skutečně sytější, ale rozhodně ne dlouhodobě. Pokud jste jej užívaly za tímto účelem, a zbytečně, nezoufejte. Minimálně jste díky němu zvýšily obranyschopnost organismu a chránily se proti vzniku rakoviny – právě toto jsou údajně primární účinky betakarotenu.

Tip:Pokud jste to se sluníčkem kapku přehnaly a máte starost o budoucí zdraví pleti, zkuste kolagenárium. Nebojte, nejedná se o žádné zaklínadlo, ale o novinku na trhu, která zvenčí vypadá jako solárium. „Na 10–20 minut se vystavíte světelné terapii, která se stará o obnovu kolagenu, látky důležité pro pružnost, svěžest a regeneraci kůže. Kromě následků ‚nezdařeného‛ opálení hojí i akné," doporučuje dále Petra Řehořková. A cena procedury? Pohybuje se v rozmezí od 7 až 12 korun za minutu, podle ceníku salonu.

Teď už víte, jak na to! A jaké jsou vaše zaručené tipy, jak si prodloužit opálení? A mimochodem, pokud jste se ještě opálit nestihly, jak na to, se dozvíte v článku Snědá pokožka? Zařiďte si ji expres!.

Reklama

Související témata:

Načítám