Hlavní obsah

Bronzové líčení - ideální letní look!

Foto: geniusbeauty.com

Buďte, jako kdybyste přišla z plážeFoto: geniusbeauty.com

Reklama

Bronzový make-up je evergreenem letních dnů. Sluncem inspirované líčení sluší bezmála všem a opálený, ležérní vzhled nezabere více než pět minut.  Zjistěte, v jaké variaci bude slušet vám, a do povinné výbavy zařaďte bronzující pudr!

Článek

Výběr je více než široký, volit můžete bronzery tekuté, pudrové, gelové, tuhé v tyčince nebo oblíbené kuličkové. Některé přípravky jsou lehce třpytivé, ale pozor. Jestliže budete výrobek aplikovat na celou tvář, zvolte jen ty lehce rozjasňující. Pokud máte tekutý, výraznější bronzer a toužíte po přirozeném líčení, smíchejte ho se svým denním krémem. Výborně poslouží přípravky z řady Bronze Goddess od Estée Lauder, nicméně svou sluneční řadu má téměř každá značka, zabývající se dekorativní kosmetikou, takže vybrat můžete i levněji (například Essence).

Ani zde nezapomínejte respektovat odstín vaší pleti. Nekupujte první hnědý pudr, který vám padne do ruky. Cílem není nepřirozená barva, ale dojem, jako byste se právě vrátila z pláže. Proto vybírejte odstíny tmavší maximálně o dva tóny.

Práce s bronzerem? Žádná věda

Nanesení bronzeru zvládnete pár tahy, ale nejprve vyčištěnou pleť nakrémujte a nechte pořádně zaschnout. Na vlhčích místech by se uchytilo větší množství pudru a vznikly by barvené stopy. K aplikaci použijte širší štětec typu kabuki, nezapomeňte zlehka oklepat přebytečný pudr. A která místa zvýraznit? Zaměřte se na body, kterých se nejvíce dotýká slunce a bývají přirozeně nejvíce opálené. Bez zbytečného tlačení přetřete vrchní část čela, lícní kosti, špičku nosu a bradu. Pár tahy vylepšete i dekolt.

Foto: makeupandbeautyblog.com

Řada Bronze Goddess od Estée LauderFoto: makeupandbeautyblog.com

(Téměř) nahý denní look

Přes den vsaďte na jednoduchost. Podle stavu pleti použijte lehký fluid nebo jen běžný pudr. Nerovnosti srovnejte korektorem. Obličej lehce přetřete bronzerem a jablíčka tváří zvýrazněte dle libosti nazlátlým nebo růžovo-broskvovým odstínem.  Případně můžete použít tekutý rozjasňovač, jako mírně zabarvený Lustre Drops od MACu. Oči přetřete řasenkou, obočí jemně uhlaďte a na pusu použijte jemný lesk nebo nenápadnou rtěnku.

Tvář s kapkou barvy pro dlouhé večery

Chcete-li si s líčením trochu pohrát, ujasněte si, kterou část obličeje vylepšíte bronzem. Tvářenka, stíny a rtěnka ve stejně nahnědlém odstínu nejsou to pravé. Lépe vypadá  kontrast s jinou barvou, přičemž volte odstíny jako béžová, zlatá, hnědá, růžová, broskvová nebo trendy korálová.

V případě, že se rozhodnete zaměřit na snědě vypadající pleť, nebojte se s bronzerem trochu přitvrdit, obzvlášť na tvářích. Předtím tvář sjednoťte lehkým rozjasňujícím fluidem. Make-up krásně doplní kouřové oči nebo černé linky. Chcete-li si vyhrát se stíny, volte krémovější konzistenci. Nechcete utrácet? Smíchejte pudrový bronzový stín na hřbetu ruky s bezbarvou bází nebo s kapkou lesku a vťukejte barvu na víčka. K takto zvýrazněným očím vezměte jemnější tvářenku a lehce zabarvený lesk. Použijete-li světlou rtěnku, vklepněte trochu lesku alespoň do středu rtů.

Nezáleží na tom, jestli jste snědá od slunce a chcete jen zvýraznit opálení, nebo jste v kanceláři příliš barvy nepochytila – s kapkou bronzu se blýsknete!

Reklama

Související témata:

Načítám