Hlavní obsah

Snědá pokožka? Zařiďte si ji expres

Foto: Thinkstock

Snědou pokožku můžete získat i jinak než jen ležením na slunciFoto: Thinkstock

Reklama

Oddalujete nošení sukýnek a šatů, abyste nemusely vystavovat na odiv své vápenatě bílé nohy? Raději trpíte horkem, než byste sundaly svetřík a odhalily bělostné ruce? Přestože jsou poslední dobou bledulky v kurzu, většina žen se cítí s lehkým opálením lépe. Jste jednou z nich? Pořiďte si opálení expres a mějte snědou pokožku už dnes!

Článek

Opalování má na vaši pokožku příznivý vliv – bohužel ale jen na první pohled. Bronzový nádech sice vypadá skvěle, opticky umí zeštíhlit (nezapomněli jsme na něj ani ve článku 10 tipů, jak vypadat šíthleji) a dodává vám svěží vzhled, ale válení se na slunci, nebo dokonce v soláriu není nic, za co by vám vaše tělo poděkovalo. Naštěstí existují způsoby, jak si udržet oboje – zdraví i snědou pokožku. Stačí jen trochu fixlovat…

  • Jděte na to pozvolna

Nejdostupnější a nejbezpečnější metodou je určitě postupné opálení pomocí tónovacích krémů. Skvělé je, že se natíráte tak dlouho, dokud nejste s odstínem spokojené. Díky tomu, že tmavnete postupně, se tak vyhnete nežádoucím flíčkům, které si můžete nadělat při práci se samoopalovacím krémem. Jedinou nevýhodou, které trápí řadu uživatelek, je specifická vůně, které se ale nevyhnete při žádném samoopalování. Hydratační tónovací krémy mají značky Garnier, Dove, Nivea, Johnson's nebo třeba L'Oréal a pohybují se kolem 120–150 korun.

Foto: archiv firem

Na fotce: L´Oréal, Dove, Johnson'sFoto: archiv firem

  • Natřete se nahnědo

Samoopalovací krémy a spreje jsou od dob, kdy se začaly objevovat na trhu, někde úplně jinde. Přesto s nimi musíte zacházet nanejvýš opatrně. Neobejdete se bez kvalitního přípravku (oblíbená je například řada Sublime Bronze od L'Oréal nebo Self Tan Lotion od Dermacolu – pozor – je s vůní čokolády a pomeranče!). Před natřením si nezapomeňte udělat peeling a suchá místa (kolena, lokty, místa mezi prsty), která moc ráda vpíjí přípravek víc, než je zdrávo, před aplikací natřete tělovým krémem. Spreje mohou být pohodlnější, ale nikdy je nenastříkáte úplně všude, přikláníme se proto spíše ke klasickým krémovým variantám.

Foto: archiv firem

Na fotce: Dermacol, L´OréalFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na fotce: Lavera, BiodermaFoto: archiv firem

  • Ubrousky do kapsy

Že jste o jednorázových samoopalovacích ubrouscích ještě neslyšely? Pak je určitě zkuste. Pracuje se s nimi totiž snadno! Ubrousky, které obsahují samoopalovací látku, otřete pokožku stejně jako při používání vlhčených kapesníčků.Vyzkoušet můžete ty od značek essence, Rimmel nebo Phyto Bronz. Ubrousky seženete i za pár desítek korun.

  • Zaměřeno na tvář
Foto: archiv firem

Na fotce: La Roche-Posay, Clarins, MatisFoto: archiv firem

  • Padělky s bronzerem
Foto: archiv firem

Na fotce: Estée Lauder, Too FacedFoto: archiv firem

  • Svěřte se profíkům

Rychlé, spolehlivé, efektivní, ale bohužel také poměrně nákladné jsou samoopalovací nástřiky. Vybírat můžete mezi nástřiky ručními nebo samoopalovacími kabinami. Spolehlivější jsou přitom automatické kabiny, které se postarají o rovnoměrné nanesení, jsou navíc vhodné i pro dámy, které se před někým nerady svlékají. Výhodou také je, že tmavnete postupně, barva se ukáže až za osm hodin, takže nehrozí zašpinění oblečení. Vybírat můžete z několika intenzit, opálení by mělo vydržet zhruba deset dnů. Vyjde na 400–500 korun.

Kterou z metod máte nejraději vy? Nebo snad opalování bojkotujete? Budeme se těšit na vaše názory.

Reklama

Související témata:

Načítám