Hlavní obsah

Blanka v akci: Vyzkoušela jógu v houpací síti!

Foto: Lukáš Nikel

Lektorka Veronika se na aerojógu školila ve ŠpanělskuFoto: Lukáš Nikel

Reklama

Lehnout si do sítě, houpat se, občas se trochu pootočit? Že přesně takovému cvičení byste dali všechny palce nahoru? My jsme pro vás takové cvičení objevili! Jmenuje se aerojóga a zveme vás na první lekci!

Článek

Na aerojógu, která se cvičí za pomocí sítě, jsem zašla dvakrát: první lekce byla hrůza, druhá o dost lepší. „Snažte se uvolnit a veškerou váhu těla nechat v síti,“ znělo mi do uší při první hodině, zatímco já místo uvolnění měla spíš potíž nespadnout. Bohužel po celou dobu. Protojsem dospěla k závěru, že pachtění se za jakýmisi pozicemi, které snad nikdo nemůže ani zvládnout, nejsou nic dobrého pro zdraví.

„Já zase pořád čekala, kdy už přijde TO. To cvičení,“ povídala mi kolegyně Kateřina, kterou jsem na lekci vzala schválně. Nikdy žádnou jógu na rozdíl ode mě necvičila. Jediné, co nás tedy nadchlo, bylo houpání se…

Pokus číslo 2

Ale dala jsem jí druhou šanci. A nestačila se divit! Najednou jako by šlo o úplně jiné cvičení. „Při aero- či také antigravityjóze jde především o vyvěšování se v pozicích,“ říkala mi druhá z lektorek Veronika Drtílková. Právě ona mi potvrdila známé pravidlo, že instruktor je alfa i omega toho, zda vás cvičení bude bavit, nebo ne. I když je aerojóga účinná spíš coby relax, na protažení páteře a zrychlení metabolismu, její lekce byla příjemná i užitečná. Jak? Podívejte se na naše video!

P. S.:

„Co zase ta Blanka bude vyvádět?“ říkáte si možná při kliknutí na naše videa. Říkáte to i mně, když se potkáme na cvičení či při natáčení. Je to od vás milé, vážně! Chtěla bych ale něco uvést na pravou míru: není mi přirozené stát před kamerou – nejsem ten typ. ALE pokaždé, když vyrážíme hledat novinky, říkám si: „Třeba právě tohle někoho zvedne ze židle. Nadchne a donutí se hýbat. A taky se bavit a dělat něco pro zdraví. Není totiž tak samozřejmé být zdravý..." Zkrátka věřte, že nejde o mě: o mou postavu, kila navíc. Jde o vás!

Zkuste si proto tu úvodní otázku příště položit možná trochu jinak: „Co budu vlastně vyvádět já?“ Vybrat si můžete třeba Parkurový běh nebo Posilovnu v parku. Co říkáte?

Za umožnění natáčení při lekci děkujeme: Dům jógy v Praze.

Reklama

Související témata:

Načítám