Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Tortilly se zeleninovým salátem jsou skvělá lehká svačinkaFoto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Rychlá večeře, nebo pohoštění v různých variantách? Zapečené, plněné tortilly vás nezklamou a fantazii se meze nekladou. Zde pár příkladů.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Klasická náplň
  • 4 ks tortilly
  • 8 ks plátkového sýra
  • 4 plátky šunky
  • 4 lžíce salsy
  • 8 ks oliv černých
  • 2 špetky provensálského koření
  • 1/2 svazku čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 2 lžičky olivového oleje
Vegetariánská náplň
  • 4 ks tortilly
  • 200 g mozzarelly
  • 1/2 svazku čerstvé bazalky
  • 4 lžíce salsy
  • 8 ks oliv černých
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 2 lžičky olivového oleje
K podávání
  • 2 ks rajčat
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1/2 hlávky listového salátu
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1/4 lžíce mořské soli
  • 1 snítka čerstvého oregana
  • 2 špetky bílého mletého pepře
  • 1/2 svazku čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

01.

Nejdřív si připravte všechny suroviny: plátky sýra překrojte na trojúhelníčky, olivy nakrájejte na kolečka, zeleninu na salátové kousky, případně nasekejte taky čerstvé bylinky a mozzarellu nakrájejte na kolečka.

02.

Tortilly pomocí lžíce potřete rajčatovou salsou. Na potřenou tortillu pak nastříkejte kapku olivového oleje a naskládejte připravené suroviny. Čím budete tortilly plnit, záleží jen na vás, nikdy by ale neměl chybět aspoň kousek sýra! Připravenou tortillu zlehka opepřete, případně i osolte a překlopte napůl.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

03.

V dnešní době už má ledaskdo doma zapékací gril, postačí vám ale i grilovací pánev a závaží na maso. Pánev rozehřejte, případně ji potřete kapkou olivového oleje, a položte na ni připravené tortilly, které zatěžte – ideální je závaží na steaky. Gril tortilly opeče rovnou z obou stran, na pánvi je potřeba je asi po minutě otočit.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

04.

Mezitím si připravte salát – nakrájenou zeleninu jednoduše promíchejte s trochou olivového oleje a balzamika a případně i ten zlehka opepřete a osolte. Bílý jogurt smíchejte s bylinkami a solí, a dip máte hotový!

05.

Propečenou tortillu rozkrojte na poloviny a podávejte ještě horkou se salátem a ochuceným dipem.

Reklama

Související témata:

Načítám