Hlavní obsah

Hravá letní móda: Kalhoty a legíny s potisky!

Foto: New Yorker

Potištěné kalhoty patří k hitům letošního létaFoto: New Yorker

Reklama

Kalhoty jsou pravděpodobně jedním z nejvyužívanějších kousků vašeho šatníku, a ani vyšší teploty nebo překrásné jarní počasí jejich vysokou oblíbenost nezmění. Pokud se jich nechcete vzdát ani vy, vyzkoušejte alespoň ty s potiskem! Jsou veselé a originální a na jaro a léto jako dělané!

Článek

Že byste se proti výše popsanému faktu rády ohradily? Ano, možná sice na jaře a v létě sem tam opravdu vytáhnete nějakou tu sukni nebo oprášíte šaty, ale vždy se, ať už úmyslně či bezděčně, vracíte ke kalhotám. Nemusíte se bát, že jste v tom samy! Podobnou kalhotovou závislost má mnoho žen! V chladných ročních obdobích proti tomu není co namítat, ale v létě?

Když už tedy kalhoty, tak právě teplé dny jsou ideální pro to odhodit obyčejné jednobarevné kousky a nějak to oživit... a když už, tak pořádně! I letos jsou totiž v kurzu všelijaké potisky – od květinových, přes etno až po bláznivé psychedelické obrazce, ze kterých vám jde hlava kolem. Kalhoty nebo legíny s takovým potiskem se tuto sezonu mohou stát stěžejní součástí vašeho šatníku, kterou budete využívat častěji, než byste si troufaly představit. A nemusí vám být ani 20, abyste v nich vypadaly skvěle! Našli jsme několik různých typů, aby si mohla vybrat každá žena, které se vidina pestrobarevných kalhot nijak zvlášť nepříčí! Na krásné sukýnky s motivem květin se podívejte v článku Sukně s květinovým potiskem: Zn.: Do 800!.

Úzké kalhoty nejen pro efekt

Úzké kalhoty vtrhly do českých obchodů již před nějakou dobou, usadily se ve vašich skříních a asi se jich ještě dlouhou dobu nezbavíte. Patří-li mezi vaše oblíbené, určitě doma několik hezkých exemplářů máte. Opusťte ale na chvíli jednobarevné modely a zkuste úzké kalhoty se zajímavým potiskem! Jejich stylovost ocení především ženy, které se nebojí být ve středu pozornosti a které zbožňují módní novinky i veselé barvy. Kalhoty tohoto typu mají díky svému výraznému vzhledu tu schopnost, že odvádí pozornost od tělesných křivek, a pohledů, které každodenně zkoumají vaše tělesné proporce od pasu dolů, tak rozhodně ubude – většina z nich se totiž zastaví na samotných kalhotách!

Pro romantičky ale i třeba jen pro ty, které mají rády kytičky a motivy připomínající babiččin vzácný porcelán, jsou tu kalhoty s květinovým vzorem. Pro ženy, které chtějí svým štíhlým nohám dodat trochu sex-appealu jsou tu kalhoty s motivem hadí kůže. Přemýšlíte-li o kombinacích, vězte, že jeden takto výrazný kousek v rámci outfitu bohatě stačí. Nechte ho vyniknout!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Ann Christine 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Bershka 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 739 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 999 Kč, Pull and Bear 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Ann Christine 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 739 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Volné kalhoty – pohodlí a styl

Po úzkých kalhotách přichází pohodlnější varianta – kalhoty volné, které se, ačkoli je mezi mnoha českými ženami preferováno v oblečení právě a především pohodlí, překvapivě stále drží spíše na okraji vašeho zájmu. Pravdou je, že jsou trošku zvláštní a nohy v nich ztrácejí svůj tvar, nejsou ani trochu sexy a málokterého muže zaujmou natolik, aby se za nimi/vámi otočil. Přestaňte ale svůj styl přizpůsobovat mužskému vkusu a vklouzněte do volnějších kalhot s potiskem!

Zvolte si třeba ty extra široké, které na první pohled vypadají jako maxi sukně, a nechte je kolem svých nohou volně povlávat! Nejste-li si ještě volnými kalhotami zcela jisté, vyzkoušejte lehce rozšířené, bez elastických vláken, které neobepínají tělo a působí tak uvolněněji!

Těmi pravděpodobně nejúžasnějšími širokými kalhotami jsou ty, které se zužují u kotníků – jejich výhodou je pohodlí a volnost pohybu, různé možnosti využití – stylové s podpatky (na úžasné lodičky se podívejte v článku Ozdobte si nohy: Lodičkami!, preferujete-li botky s volnou špičkou, nenechte si ujít článek Vklouzněte do bot s otevřenou špičkou!), ležérní se sandálky – i pestrý výběr! Zkuste si třeba poseté barevnými pírky, leopardími skvrnami, orientálními či indiánskými vzory! A co že k nim nosit? Doplňte je jednoduchým topem v jedné z barev, která se vyskytuje na kalhotách. Jednoduché, že?

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 799 Kč, Pull and Bear 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 450 Kč, Topshop 1015 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Bershka 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 489 Kč, H&M 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 799 Kč, Bershka 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 349 Kč, Mango 1399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear 899 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Zábavné legíny

Stejně jako s úzkými kalhotami se většina z vás sžila i s legínami. Jsou skvělé pod šaty, když ještě není takové teplo, využijete je pod šortky, protože dokážou skvěle maskovat celulitidu, a přitom jsou lehké, skvěle přilnavé a pohodlné, téměř jako druhá kůže. Máte-li dost těch obyčejných černých, jejichž největším módním výstřelkem je kraječka na spodním lemu, vrhněte se s námi po hlavě do světa divokých vzorů, extravagantních outfitů a originálních motivů.

Buďte své a vezměte své nohy do vesmírného kolotoče plného hvězd a neznámých planet nebo je nechte promlouvat jazykem starých indiánských kmenů a zahalte je do prastarých symbolů a motivů! Chcete-li si vytvořit opravdu originální outfit, který bude sálat osobitostí a zábavným módním nadhledem, zkuste si pořídit vzorované legíny. Noste je k šatům, šortkám či sukním, ale i k delším tunikám či volným topům. Rozhodně se s nimi nebudete nudit!

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 638 Kč, 725 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Topshop 580 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 580 Kč, Blancheporte 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 580 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 638 Kč, Desigual 749 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 638 Kč, 725 KčFoto: archiv firmy

Dáte letos i vy šanci kalhotám s potisky? Co na ně vlastně říkáte?

Reklama

Načítám