Hlavní obsah

Sukně s květinovým potiskem: Zn.: do 800 Kč

Foto: thinkstock

Sukně s květinovým potiskem už jsou letos nutnostíFoto: thinkstock

Reklama

Jarní a letní kolekce nyní působí díky nádherným pastelovým barvám a potiskům jako rozkvetlé zahrady. A stále hrají prim vzory květinové. Objevují se na topech, kalhotách i šatech, a především na sukních. My vám dnes přinášíme výběr těch, které vás nebudou stát víc než 800 korun.

Článek

Jestliže patříte mezi milovnice květin a dosud máte pocit, že váš šatník málo „kvete“, určitě je na čase pořídit si další módní kousek. Ať už se zaměříte na drobné kvítky, pestrá poupata nebo motivy exotických rostlin, z našich 32 sukní si jistě vyberete.

Který střih je právě in?

Nejvíce trendy jsou krátké sukně do pasu zakončené lehce nad koleny, ve kterých vyniknou vaše nohy, a navíc krásně podtrhnou další ženské křivky. Majitelky štíhlé postavy si mohou dovolit i mini nebo úzké strečové sukně, kdežto dámy s širšími boky by se měly zaměřit na rozevlátější áčkové střihy. Jen pozor na příliš velké řasení a hodně volánků, které by vás mohly trochu rozšířit.

U midi délky buďte také velmi opatrné, neboť nemusí lichotit všem, a dost záleží i na zvolené obuvi. Rozhodně doporučujeme vysoké podpatky nebo minimálně klínky. A pokud byste si nebyly jisté, jaké boty se k určitému typu sukně hodí, nechte si poradit v našem článku s názvem: Boty a sukně: Jak je kombinovat?. Troufnete-li si však na délku do půli lýtek, můžete sklidit možná trochu neočekávaný ohlas.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 249 Kč, Tally Weijl 350 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 800 Kč, Tally Weijl 420 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 420 Kč, Pull&Bear 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 379 Kč, Lindex 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 800 Kč, Tally Weijl 420 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Charles Vögele 499 Kč, Debenhams 700 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 489 Kč, New Yorker 419 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Blancheporte 579 Kč, Debenhams 760 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 750 Kč, Topshop 700 KčFoto: archiv firem

S čím květiny sladit?

Romantičkám a fanynkám květinových potisků už nejspíše nemusíme ani radit, ale přece jen se mezi čtenářkami mohou dnes najít začátečnice, které se květinovou sukni rozhodnou zařadit do své garderoby poprvé. A právě u nich pak může nastat dilema, co k takovým výraznějším kouskům obléci. Můžeme vás však uklidnit, protože nejde o žádnou velkou vědu. Móda je velmi hravá a její hranice se posouvají stále dál, takže se můžete v kombinování vyřádit. Záleží už jen na vašem konkrétním vkusu.

Nejjednodušší variantou je jednobarevný top, který bude působit elegantně v černé barvě, nebo jemněji v bílé. Skvěle budou vypadat i vzdušné lehce průsvitné halenky a sladký dojem vykouzlí krajka. Bát se ale nemusíte ani kontrastních výraznějších barev, které jsou použité zároveň na sukni. Pro extravagantnější a odvážnější povahy tu máme ještě jeden tip. Klidně si oblečte ke květinové sukni i květovaný top. Inspiraci najdete v našem výběru na fotkách.

Vršek však nezapomeňte zastrčit do sukně, nebo ho alespoň v případě, že jej necháte volně přes boky, rozbijte opticky páskem. Pomůžete tak zvýraznit pas a váš outfit dostane větší šmrnc. Navrch už vám jen stačí propínací svetřík, černé sako, denimová vesta či kožená jarní bundička. A vhodné boty? Ty můžete vybírat z našich trendy tipů.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 299 Kč, Asos 750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 449 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 650 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Letošní hit: tropické motivy

Drobné růžičky, fialky, kopretiny a karafiátky na tmavém či světlém podkladu. Tyto motivy zaplavily obchody s oblečením i doplňky už loni. A samozřejmě rovněž letos s nimi zabodujete, pokud se vám líbí. Královnami všech zahrad se ovšem tuto sezonu staly tropické rostliny. Výrazné čarokrásné květy v záplavě zelených lián a cizokrajných keřů často poskládané do psychedelických obrazců vás vmžiku navnadí na báječnou letní atmosféru a vnesou do vašeho šatníku závan daleké exotiky. Nechte se tedy obklopit těmito svěžími potisky a unášejte se na vlnách dalekých dobrodružství!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 800 Kč, H&M 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear 399 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Takko Fashion 479 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Pokud neholdujete zrovna sukním a preferujete třeba kalhoty a šaty, podívejte se na další květinovou záplavu do článku zde.

A kterým květinkám dáváte přednost vy? Už jste si tento trend zamilovaly, nebo mu stále odoláváte?

Reklama

Načítám