Hlavní obsah

Božské rohlíčky s pařížským krémem

Foto: Mona Martinů

S malou pomocnicí šlo všechno skoro samoFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak jste si určitě už všimly, na dnešní pečení jsem nebyl sám. Pomocnou ruku (nebo spíš ručičku) mi podaly moje kouzelná neteř Ája spolu se svojí maminkou Luckou. I když… Ája působila spíš jako odborný dozor. Kontrolovala kuchařské náčiní, dohlížela na těsto i krém a hlavně rozdávala dobrou náladu. A tak šlo tentokrát pečení skoro samo…

Článek

Do rohlíčků s pařížským krémem jsem se pustil vůbec poprvé. Proto jsem byl moc rád, že na tu fušku nejsem sám. Přesto se mi povedlo přitom udělat několik základních chyb. Těsto šlo umíchat snadno, až na šlehání bílků nad párou. Vodu jsem vařil na indukčním sporáku a bílky se mi bůh ví proč přichytávaly na stěny (kolegyně mi pak v redakci vysvětlila, že se krémy šlehají na indukci přímo na vařiči na nízkou teplotu).

Další problém přišel naštěstí až při samotném zdobení. Rohlíčky jsem si položil na hladký talíř a při nanášení krému mi vesele „utíkaly“ po celé kuchyni. Když jsem je položil na dlaň, už šlo všechno bez problémů. Nakonec jsme všichni tři nad rohlíčky s pařížským krémem zvítězili a po závěrečném ochutnávání pak tradičně nezbylo už skoro nic.

Pustíte se do boje s rohlíčky stejně jako my? Tak tady je slíbený recept!

Na rohlíčky s pařížským krémem potřebujete: 300 g cukru (mletého), 4 bílky, 200 g mletých ořechů, 2 lžíce strouhanky Na krém: 4 žloutky a 1 celé vejce, 3 polévkové lžíce cukru krystal, 3 polévkové lžíce kakaa, 250 g másla, 150 g cukru (mletého) Na polevu: 100 g čokolády na vaření, 70 g ztuženého tuku

Foto: Mona Martinů

A jde se na to!Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Do sněhu přimíchejte ořechyFoto: Mona Martinů

Postup: Bílky ušlehejte, přemístěte nad páru a vyšlehejte s cukrem v tuhou hmotu. Dejte pryč z plotny, přimíchejte ořechy a strouhanku. Nechte vychladnout a připravte si zdobičku nebo zdobicí sáček s větší hubičkou. Na pečicí papír stříkejte zahnuté rohlíčky a plný plech pak sušte v troubě vyhřáté na 100 stupňů Celsia.

Foto: Mona Martinů

Rohlíčky stříkejte na pečicí papírFoto: Mona Martinů

Hned potom si připravte krém. Žloutky s vejcem, krystalovým cukrem a kakaem vyšlehejte nad párou do zhoustnutí (vznikne trochu kašovitá hmota). Tu nechte vystydnout, aby byla ještě tužší. Poté ji přimíchejte do rozšlehaného másla s mletým cukrem.

Foto: Mona Martinů

Čokoládovou směs smíchejte s máslemFoto: Mona Martinů

Krém dejte opět do zdobičky a nanášejte ho na vystydlé rohlíčky. Celé je můžete ještě namáčet v čokoládové směsi nebo rohlíčky zlehka pocákat čokoládou.

Reklama

Související témata:

Načítám