Hlavní obsah
3,1
(9)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Aktualizováno

Jste vy nebo vaše děti závislí na snídaňových skořicových čtverečcích? Upečte si je doma za zlomek ceny, a navíc bez palmového oleje a dalších přídatných látek!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Těsto
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 1 špetka soli
  • 70 g másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku podmáslí
Na potření a posypání
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce skořice
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
Článek

Postup

01.

Mouku, oba cukry, skořici, sůl, změklé máslo a kypřicí prášek rozmixujte a přilejte asi půl hrnku podmáslí. Znovu rozmixujte, a kdyby se směs stále drolila, přidejte další podmáslí.

Foto: Eva Malúšová

Těsto jednoduše připravíte v mixéruFoto: Eva Malúšová

02.

Těsto rozdělte na polovinu a mezi dvěma pláty pečicího papíru (to se nejlépe dělá ve dvou) vyválejte dotenka.

Foto: Eva Malúšová

Když budete těsto válet mezi dvěma archy pečicího papíru, už ho nebudete muset podsypávatFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Z těsta vyválejte tenkou plackuFoto: Eva Malúšová

03.

Svrchní papír odstraňte, nožem nebo rádýlkem těsto rozkrájejte na čtverečky, pokud máte smysl pro detail, tak ještě každý čtvereček propíchněte vidličkou.

Foto: Eva Malúšová

Nožem nakrájejte na čtverečkyFoto: Eva Malúšová

04.

Celý plát potřete rozehřátým máslem a posypejte cukrem smíchaným se skořicí. Stejně pokračujte i s druhou částí těsta a i se spodním pečicím papírem pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.

Foto: Eva Malúšová

Potřete rozpuštěným máslem a posypejte skořicovým cukremFoto: Eva Malúšová

Reklama

Související témata:

Načítám