Hlavní obsah

Cereální skořicové čtverečky k snídani

Hodnocení:
(7)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Jste vy nebo vaše děti závislí na snídaňových skořicových čtverečcích? Upečte si je doma za zlomek ceny, a navíc bez palmového oleje a dalších přídatných látek!

Těsto
  •  hrnku celozrnné mouky
  •  hrnku třtinového cukru
  • vanilkového cukru
  •  lžíce mleté skořice
  •  špetky soli
  •  g másla
  •  lžičky kypřicího prášku do pečiva
  •  hrnku podmáslí
Na potření a posypání
  •  lžíce másla
  •  lžíce mleté skořice
  •  hrnku třtinového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Mouku, oba cukry, skořici, sůl, změklé máslo a kypřicí prášek rozmixujte a přilejte asi půl hrnku podmáslí. Znovu rozmixujte, a kdyby se směs stále drolila, přidejte další podmáslí.

Foto: Eva Malúšová

Těsto jednoduše připravíte v mixéru

Krok 2: Těsto rozdělte na polovinu a mezi dvěma pláty pečicího papíru (to se nejlépe dělá ve dvou) vyválejte dotenka.

Foto: Eva Malúšová

Když budete těsto válet mezi dvěma archy pečicího papíru, už ho nebudete muset podsypávat

Foto: Eva Malúšová

Z těsta vyválejte tenkou placku

Krok 3: Svrchní papír odstraňte, nožem nebo rádýlkem těsto rozkrájejte na čtverečky, pokud máte smysl pro detail, tak ještě každý čtvereček propíchněte vidličkou.

Foto: Eva Malúšová

Nožem nakrájejte na čtverečky

Krok 4: Celý plát potřete rozehřátým máslem a posypejte cukrem smíchaným se skořicí. Stejně pokračujte i s druhou částí těsta a i se spodním pečicím papírem pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova.

Foto: Eva Malúšová

Potřete rozpuštěným máslem a posypejte skořicovým cukrem

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.