Hlavní obsah

Neví si váš muž rady s dárkem pro vás? Pomozte mu!

Foto: Thinkstock

Copak mi to můj drahý letos asi koupil?Foto: Thinkstock

Reklama

Muži mají s pořizováním dárků problémy. Tak to je, a nikdy se to nejspíš nezmění. Buď absolutně netuší, co by jejich partnerce udělalo radost, nebo to tuší jen vzdáleně, případně si nevědí rady s velikostí, barvou či materiálem. Proto svým mužům pomozte! Tohle je několik možností, jak jim můžete dát najevo, co byste si od Ježíška přály!

Článek

Obecně platí, že muži nemají příliš cit pro detail. Krém je pro ně krém. Zda je denní či noční, nebo je určen pro suchou či mastnou pleť, to už je nad jejich chápání. Výjimky samozřejmě existují (a patří jim naše hluboká úcta), ale většina mužů je ráda za jakoukoli pomoc ze strany svých partnerek. A tohle je pár způsobů, jak svým milovaným mužům můžete výběr dárků značně ulehčit…

Tip redakce:Muži jsou jednoduše tak trochu jiní. Koneckonců například  Tohle chlapi nikdy nepochopí!.

1. Lehký náznak aneb Chytrému napověz

Jestliže váš partner patří mezi muže, kteří na tom nejsou s nakupováním dárků zas tak bídně, je pro vás tato možnost ideální. Jestliže máte s partnerem stejný vkus, on ví, co se vám líbí, jaké barvy máte rády, případně jakou velikost oblečení nosíte, stačí mu jednoduše jen tak lehce napovědět.

Foto: Thinkstock

Na Vánocích je důležitá pohoda, a tu nevhodný dárek pokazí raz dvaFoto: Thinkstock

Stačí, když se s dostatečným předstihem před přítelem několikrát (zdůrazňujeme několikrát!) zmíníte, že nutně potřebujete například novou kabelku. Je statisticky (potvrzuje to pět z pěti žen) dokázáno, že zhruba po třetím zopakování muž tuto informaci vstřebá a vy pod stromečkem kabelku s největší pravděpodobností skutečně najdete.

Pokud si ale nejste jisté tím, že je váš partner schopen vybrat ten správný model nebo v případě oblečení třeba nezvládne správně odhadnout vaši velikost, na tenhle způsob zapomeňte. Je to zbytečný risk a mohly byste dopadnout třeba jako naše čtenářka Lucie:

„Můj muž má skvělý vkus, ale v odhadování velikosti na tom skutečně není nejlépe. Takže předminulé Vánoce jsem od něj dostala krásnou noční košilku velikosti M, která mi byla více než těsná. Následoval údiv, že přece M jako modelka, což pro něj prý jsem, a pak výměna za velikost L. Další rok jsem našla pod stromečkem opět noční košilku, tentokrát velikosti XL, která mi zas byla dost velká. Takže opět následovala výměna a manželovo skuhrání, že v téhle firmě si o něm už musí myslet, že je buď naprostý debil, nebo má hodně milenek a plete se mu to,“ vzpomíná Lucie.

2. Dobrá kamarádka je k nezaplacení

V případě, že je váš partner podobný typ jako Lucčin manžel, ale zároveň odmítá jakoukoli racionální dohodu či společný výběr dárku, protože trvá na překvapení, nezbývá než na něj ušít takovou menší boudu.

Foto: Thinkstock

Kdo dokáže odvrátit katastrofu? Kamarádka!Foto: Thinkstock

Poproste o pomoc skvělou kamarádku, která se dobře zná nejen s vámi, ale i s vaším partnerem. Stačí s ní probrat, co by vám udělalo radost, ona se už jistě postará o to, aby se tato informace dostala k vašemu milému. Zkuste navrhnout i více možností, ať si váš přítel může vybrat, a vy budete mít alespoň částečné překvápko. A pokud jste vy i vaše kamarádka skuteční profíci, získá váš partner přímý odkaz na internetový obchod, který váš vysněný dárek prodává. Vložit ho do virtuálního košíku zvládne každý muž, tím si buďte jisté! Potvrzuje to i naše šéfredaktorka Kamila:

„Já jsem si roli zachránce Vánoc letos zažila vlastně dvojnásobně. Nejen, že jsem kamarádčinu bezradnému manželovi poslala odkaz na nákup daru, po kterém jeho drahá choť a má kamarádka touží. Zároveň jsem ze svého účtu také zaplatila její dar pro něj, protože mají společný účet, a on by tak lehce odhalil, co mu moje kamarádka koupila. Vážně uvažuju o tom, že si na Štědrý den přijedu oba dary zinkasovat:-).“

3. Dopis pro Ježíška není jen pro děti

Oba jste dospělí, na Ježíška už dávno nevěříte a jde vám jen o to, udělat tomu druhému radost. A ta má pro vás větší význam než efekt údivu a překvapení. Pokud to u vás takhle funguje, není žádná ostuda napsat klasický dopis Ježíškovi. A ani ho nemusíte dávat za okno, zkuste ho třeba strčit partnerovi pod polštář.

Ale pozor, má to svá pravidla. V dopise se vyjadřujte přesně a co nejvíce konkrétně. Pokud totiž váš muž nepatří mezi ty, jež jsme popsali v prvním bodě, rozhodně nestačí napsat, že byste si přály parfém. Musíte uvést jaký! Nebo to skončí jako u naší čtenářky Nadi:

„Manžel se mě sám ptal, co bych si přála. Tak jsem popravdě odpověděla, že bych chtěla krém na oči, dokonce jsem uvedla i jeho značku. Ale měla jsem mu to napsat, protože jediné, co v hlavě udržel, byla ta značka a slovo krém. Takže jsem nedostala krém na oči, ale na obličej. Což by bylo celkem v pořádku, ale já zároveň zapomněla uvést, jaký typ pleti mám, takže jsem dostala ten, co je určen pro velmi suchou pleť. Nakonec jsme se tomu ale oba smáli a shodli se, že v zimním období trochu hutnější a mastnější péče o pleť neuškodí.“

Tip redakce:Poslední možností je také společné nakupování! Že váš muž zrovna tohle z duše nenávidí? Tak si přečtěte článek Jak dostat partnera na nákup?!.

A jak jsou na tom s pořizováním dárků vaši muži? Vzpomenete si na nějaký veselý příběh?

Reklama

Související témata:

Načítám