Hlavní obsah

Overaly: Přestaňte se jich bát!

Foto: Isifa

Trendy overaly si v létě zamilujete!Foto: Isifa

Reklama

Overaly – zvláštní kousek oblečení rozmáhající se v několika posledních letech. Většina z vás z něj má strach, neví, jak ho nosit, nebo vám připadají jako montérky či dupačky. Nenechte se mýlit! Overaly jsou zábavným kouskem oblečení, který si určitě zamilujete.

Článek

Overal je spojením kalhot či šortek s topem. Je jakousi kombinézou, která vás zbavuje tíživé otázky, co ke kalhotám za tričko nebo naopak. Overal prostě navléknete, následuje rychlé rozmyšlení doplňků – dozdobíte, a jdete! A právě v tom je jejich největší kouzlo. Vybrat si můžete z krátké nebo dlouhé varianty, ze vzorů kytičkovaných i zvířecích, střihů volných nebo upnutých. Nechte se přesvědčit naším přehledem těch nejkrásnějších overalů pro letošní sezonu!

Krátké overaly na pláž i na výlet

Naprosto ideálním oblečením na procházku po pláži, na výlet v horkém letním dni (tipy, jak se chránit před sluncem naleznete zde: Vychytávky v opalovacích krémech. Tónovací i 3 v 1), je overal, ve kterém se spojuje tílko a krátké šortky. V námořnických proužcích, které budou úžasně vypadat s modrými lněnými mokasínami a bílými doplňky, se proměníte v neohroženou kapitánku, v květovaném vzoru, ke kterému se skvěle hodí sandálky, slamáček a výrazné náušnice zase v havajskou princeznu. Jednodušeji, sportovněji, působí jednobarevné overaly, doplňte je balerínkami nebo žabkami, přepásejte páskem a na oči nasaďte velké sluneční brýle. V takovém overalu krásně vyniknou vaše dozlatova opálené nohy – navíc, čím širší nohavice bude overal mít, tím užší stehna budete mít vy! Skočte do této módy po hlavě a nechte se zlákat její pohodlností.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 410 Kč, H&M 218 KčFoto: Archiv firem

Foto: Zara

Na foto: vše Zara 217 Kč, 290 KčFoto: Zara

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 710 Kč, Tally Wejl 483 KčFoto: Archiv firem

Městský styl

Tyto overaly se od těch předchozích moc neliší – hlavním rozdílem je, že zatímco tamty se hodí spíše na volné chvíle, ty, které vám představíme zde, jsou skvělým oblečením do města, do baru i na party. Mohou být opravdu sexy v červené barvě s asymetrickým vrškem, elegantní a uměřené v matné černé nebo trendy v džínové variantě. Ke všem se hodí podpatky (jak přežít na jehlách, se dozvíte v článku Vysokánské podpatky? I ty mohou být pohodlné!), které vaše nohy prodlouží o pěkných pár centimetrů, dlouhé náušnice, jimiž vytvoříte kontrast ke krátkým šortkám. Doplněk, který se k overalům hodí naprosto bezvýhradně, je pásek – obtočte ho kolem pasu nebo boků (podle toho, kde je spoj vrchního a spodního dílu), a uvidíte, jak z jednoduchého střihu uděláte během krátké chvíle model jak z přehlídkového mola.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 499 Kč, H&M 273 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 749 Kč, H&M 355 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Promod 893 Kč, Zara 483 KčFoto: Archiv firem

Foto: Topshop

Na foto: vše Topshop 1092 Kč, 983 KčFoto: Topshop

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M 355 Kč, Zara 483 KčFoto: Archiv firem

Dlouhé overaly – uvolněnost i hravost

Overaly s dlouhými nohavicemi působí o něco seriózněji než ty s šortkami, ale na originalitě a stylovosti jim to neubírá ani trochu! Zatímco u krátkých overalů byl pásek vhodným doplňkem, u těch dlouhých je téměř nutností. Skvěle totiž rozbije poměrně velkou plochu látky, těm volnějším dodá tvar a zvýrazní úzkost vašeho pasu či boků. Ke vzorovaným overalům, které tohle léto jednoznačně převládají, zvolte pásek v neutrální barvě nebo v té, která se objevuje ve vzoru, doplňte je plochými sandálky a skvělý outfit na festivaly je na světě.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1092 Kč, Zara 966 KčFoto: Archiv firem

Foto: HM

Na foto: vše H&M 341 Kč, 410 KčFoto: HM

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M 491 Kč, Mango 749 KčFoto: Archiv firem

Overaly sexy i elegantní

S dlouhými overaly ale neuděláte parádu jen na festivalech či v městských ulicích, jsou skvělou variantou na večer a do společnosti, můžete jej obléct do práce i na pracovní schůzku. Že si to nedokážete představit? Overal v tlumených barvách decentního střihu z kvalitního materiálu může být skutečně elegantním kouskem, který z vás před obchodními partnery udělá sebevědomou ženu se smyslem pro detail – doplňte jej lodičkami a širším páskem (jednobarevnost potřebuje dodat trochu šťávy), elegantní kabelkou, a máte tak ukázkový outfit na uzavírání lukrativních smluv!

Overaly s dlouhými nohavicemi však mohou být také velice šik a sexy! Velkou roli zde hraje především střih – pořiďte si overal, který obepíná křivky vašeho těla (to si však mohou dovolit jen štíhlé ženy, protože v něm neutajíte ani deko), nebo takový, jehož horní část představuje svůdně střižený top. Na přitažlivosti dodávají overalům i zvířecí vzory! Podpatky jsou nutností – pásek, náhrdelník, náušnice a výrazný prsten pak už jen dokreslují vaši svůdnou auru!

Foto: Archiv firem

Na foto zleva: H&M 410 Kč, Mango 1249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1065 Kč, Debenhams 1365 KčFoto: Archiv firem

Foto: Asos

Na foto: vše Asos 1775 Kč, 683 KčFoto: Asos

A co vy? Už jste přišly overalům na chuť?

Reklama

Související témata:

Načítám