Hlavní obsah

Proč jsou muži nevěrní? Tohle je 10 nejčastějších důvodů!

Foto: thinkstock

Nevěra nemusí být vždycky jen zrada bez příčinyFoto: thinkstock

Reklama

Máme to v genech! To bývá první pokus, jak muži ospravedlňují své zálety. Ale když pak seberou odvahu přiznat sobě i své partnerce pravdu, ozývají se v manželských poradnách úplně jiné věty. Tohle je 10 nejčastějších věcí, kvůli nimž nám jsou muži nevěrní!

Článek

Odborníkům na vztahy jsme položili jednoduchou otázku: Proč nás muži podvádějí? A vznikl smutný žebříček deseti nejčastějších důvodů, kvůli nimž končí pánové v postelích jiných žen.

1. Kde je ta žena, co jsem si vzal?!

Až děsivě často muži v poradnách uvádějí, že se jejich žena změnila natolik, že už v ní nepoznávají tu holku, do které se před lety zamilovali. „Mluví o tom, že místo té fajn holky mají najednou doma ženu, která jen vaří, pere, žehlí a s příchodem dětí je z ní navíc unavená chůva. A to bývá bohužel začátek konce,“ potvrzuje psychoterapeutka Lucie Horníková.

Podle ní se měníme všichni, ale ženy by měly zkusit být víc těmi „fajn holkami“, než těmi, co se ženou za titulem „dříč roku“ nebo „matka roku“. Vždyť neutřený prach není zas taková pohroma!

Tip redakce:Neumíte hodit všechno za hlavu a myslet chvíli jen na sebe a partnera? Tak nezapomeňte, že Muži nemilují hodné manželky, ale potvory. Naučte se jí být!

2. Neklape nám to v posteli

Další velmi častý důvod, na kterém se doborníci shodují. „Velmi často slýchám, že žena muže odmítá, nespí s ním, a proto on jde jinam,“ potvrzuje kouč partnerských vztahů Lenka Černá z portálu Mujvztah.cz.

3. Čím víc milenek, tím větší sebevědomí

Bohužel dost často je partnerova nevěra jen způsob, jak si zvyšuje sebevědomí! „Nevěrami si dokazují svou mužskou hodnotu, prostě čas od času potřebují trofej,“ vysvětluje psycholožka Anita Michajluková z Centra zvyšování psychické odolnosti.

Foto: thinkstock

Někdy muži sbírají milenky jako jiní známky nebo odznáčkyFoto: thinkstock

4. Děti (ne)jsou všechno!

Odborníci se shodují, že hodně idylických párů zažije první velké problémy poté, co si pořídí děti. „Muži si často stěžují, že žena se zajímá jen o dítě, partner a jejich milostný vztah pro ni ztratil důležitost,“ upřesňuje Lenka Černá. Více se o tomto problému dočtete v článku Vzkaz do mužů: Děti, neberte nám manželky!

5. I muži mají strach

Tohle se pánům nepřiznává snadno, ale občas k tomu přece jen odvahu najdou. „Pak se dozvídám, že za jejich nevěrou je v podstatě strach z dlouhodobého vztahu. Že ve chvíli, kdy to začne být vážné, partnerka je najednou přestane přitahovat. Proto jdou jinam, ale přitom nejde o sex, ale o ten hlubší důvod, o strach z čehokoli závazného,“ říká Anita Michajluková.

I slavní samci občas uklouznou. Důkazem je sexy fotbalista David Beckham, který byl nevěrný své manželce Victorii. Čím vším si už jejich vztah prošel? Podívejte se na epizodu z pořadu Slavné dvojice televize Stream.cz!

6. Proč se mě nedotýká?!

Žádné tulení před usnutím, žádný polibek na rozloučenou či přivítanou. Ale vzájemné dotyky chybí i mužům. „Bez doteků je vztah chladný, ten druhý se může cítit odstrčený a stačí kdokoli jiný, kdo se bude muže dotýkat, a v něm to začne vzbuzovat pocity lásky,“ prozrazuje zkušenost ze své praxe kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

7. Hádáme se kvůli dětem

Hádky kvůli výchově dětí jsou také velmi častým důvodem, proč jde muž nakonec jinam. „Hodně často se dozvídám, že pár má rozdílné názory na výchovu dětí a žena se snaží prosadit svou verzi, i kvůli tomu, že s dítětem většinou tráví víc času než muž. Ten to pak vnímá jako snižování vlastní autority,“ říká Lenka Černá.

Foto: thinkstock

Buďte stále aspoň trochu těmi holkami, do kterých se vaši muži kdysi zamilovali!Foto: thinkstock

8. Nezajímám ji!

Každý člověk potřebuje cítit, že o něj jeho partner má zájem. Proto muži velmi těžce snáší, když je vám úplně jedno, že dal dneska s kamarády dva góly a odmítáte jakékoli jeho byť malé radosti sdílet s ním. „Mužům prostě vadí, že se žena o jejich záliby nezajímá, a hledají někoho, kdo to dělat bude,“ potvrzuje Lenka Černá.

9. Nevím, jak se to stalo

Tak i tohle si odborníci vyslechnou. Nejčastěji k tomu dochází ve chvíli, kdy je mezi manžely nějaký byť nijak zásadní problém. „Muž si vylije si srdce třeba kolegyni, z té blízkosti najednou přeskočí jiskra, a oni skončí v posteli. A ten muž pak ani nechápe, proč k tomu došlo,“ říká Anita Michajluková.

10. Všechno je to pryč!

Tohle je asi největší problém. Pokud za nevěrou stojí dlouhodobá nespokojenost, tisíce nevyříkaných drobností, ztráta souznění, je náprava velmi obtížná, často vlastně nemožná. „Bohužel se to stává docela často. Na začátku dvojice souzní skoro ve všem, jsou zamilovaní a snaží se nevytvářet konflikty. Časem se ale každý z nich probouzí, začne si hájit to své a vznikají rozbroje a čím dál víc se vytrácí ten dobrý pocit,“ varuje Aleš Kalina. A jakmile se rozbroje neřeší hned, jen se tak roky povalují ve vzduchu, je jen otázka času, kdy si jeden z páru alespoň občas odskočí na poněkud příjemnější a harmoničtější místo.

Zažily jste nevěru? Zjistily jste, proč hledal váš muž štěstí jinde?

Reklama

Načítám