Hlavní obsah

Rtěnkový speciál: Prohlédněte si ty nejzajímavější odstíny přímo na rtech!

Foto: Eva Malúšová

Které odstíny rtěnek stojí za pozornost?Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tah, vedoucí ze strany přes srdíčko rtů, by zvládla většina žen poslepu. Pokud i vy patříte k těm, které odmítají počítat rtěnky v taštičce (a vůbec, kolik jich je dost?), připravte se na další pokušení.

Článek

Pakliže pro ně máte stejnou slabost jako my, budete souhlasit – i s pěknou řádkou rtěnek se dá najít místo pro novou... S vizážistkou Jankou Letkovou jsme pro vás vytipovali nejzajímavější odstíny a do výběru jsme zahrnuli jak rtěnky výrazné, tak i decentní. Kterou barvou se necháte zlákat?

Se švestkovým nádechem

V hlavní roli: hydratační rtěnka Soft Sensation Lipcolor Butter, odstín 019 Plump It, Astor, 159 Kč

Nemusíte se strefit přesně do tohoto odstínu (ačkoli pokud chcete, jeho název jsme vám o řádek výše prozradili), jak říká vizážistka Janka Letková, momentálně se nosí všechny rtěnky, ve kterých je patrný nádech do fialova. „Nemusí jít přitom jen o syté, intenzivní barvy, zvolit můžete i lehčí produkty, které vytvoří jemnější efekt,“ vysvětluje vizážistka s tím, že sáhnout můžete například po námi použité „máslíčkové“ rtěnce v tužce, která perfektně hydratuje.

Než se přesuneme k jiným odstínům, připomeňme, že k tmavším rtům se skvěle hodí jemnější líčení. „Doporučuji vsadit na kontrast minimálně nalíčených očí s výraznější rtěnkou, šetřete i s tvářenkou a barvami obecně. Důraz nechte na rtech,“ radí vizážistka.

Foto: Eva Malúšová

Rtěnky s nádechem do fialova jsou v kurzu!Foto: Eva Malúšová

Červená v matu

V hlavní roli: rtěnka v odstínu Ruby Woo, MAC, 550 Kč

Ať už se trendy vyvíjejí jakýmkoli směrem, červená zůstává jednoznačným vítězem na poli výrazných rtěnek. Její používání je přitom vysoce návykové – jakmile si k ní najdete cestu, už ji neodložíte. K nejklasičtějším odstínům patří čistá červená v matném provedení. „Matné textury na rtech dobře drží, pozor si ale dejte na jejich schopnost vysušovat rty. Pomoci vám může například speciální podkladová báze,“ doporučuje vizážistka.

Foto: Eva Malúšová

Ikonický odstín Ruby Woo sluší různým typům žen. Zkuste ho!Foto: Eva Malúšová

Svěží oranžová

V hlavní roli: rtěnka v odstínu Chilean Sunset, Victoria Beckham pro Estée Lauder, 1350 Kč

Od červené je to jen krok k oranžovočervenému odstínu. „V zimě je studených barev k vidění až až, klidně proto zkuste tuto teplejší variantu. Oranžový podtón přitom můžete bez obav otestovat všechny,“ říká vizážistka. S dalšími barvami v líčení opět šetřete, pokud se nicméně chystáte na večírek, klidně můžete přikreslit linky.

Foto: Eva Malúšová

Oranžové barvy nepatří jen k létuFoto: Eva Malúšová

Nekonfliktní nude

V hlavní roli: rtěnka Audacious Lipstick, odstín Raquel, NARS, prodává Sephora, 870 Kč

Najít ideální tělový odstín je stejně důležité, jako mít svou oblíbenou červenou. Nude rtěnku můžete nosit 365 dní v roce a hodit se vám bude i ve chvíli, kdy si budete chtít se zbytkem líčením více vyhrát. „Rtěnky v tělovém odstínu jsou ideální k doplnění nejrůznějších barevných experimentů, jako jsou například grafické linky na očích. Používat je ale samozřejmě můžete i samostatně,“ říká vizážistka Janka Letková. My nedáme dopustit na dokonale přirozený odstín rtěnky Raquel z kolekce Audacious od NARS.

Foto: Eva Malúšová

Rtěnka v tělovém odstínu by měla patřit k základní výbavěFoto: Eva Malúšová

Jemná růžová

V hlavní roli:rtěnka The Only 1 Lipstick, odstín 120 You´re All Mine, Rimmel, 149 Kč

Pokud si na výrazné rtěnky nepotrpíte, ale uvítaly byste trochu barvy, přijde vám poslední tip vhod. „Tento odstín je skvělým kompromisem mezi barvou a nude. U růžových rtěnek obecně si ale dejte pozor na použití dalších odstínů. Zůstaňte ideálně u těch neutrálních nebo třeba černé,“ zdůrazňuje vizážistka. Vysvětlení je jasné, vzpomeňte si na osmdesátkovou kombinaci růžových rtů, modrých stínů a spousty tvářenky... Tudy cesta nevede.

Foto: Eva Malúšová

Při líčení s růžovou rtěnkou si v duchu říkejte: „Střídmost, střídmost, střídmost!“Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

S těmito rtěnkami líčila vizážistka – 1. hydratační rtěnka Soft Sensation Lipcolor Butter, odstín 019 Plump It, Astor, 2. rtěnka v odstínu Ruby Woo, MAC, 3. rtěnka v odstínu Chilean Sunset, Victoria Beckham pro Estée Lauder, 4. rtěnka Audacious Lipstick, odstín Raquel, NARS – Sephora, 5. rtěnka The Only 1 Lipstick, odstín 120 You´re All Mine, RimmelFoto: archiv firem

Který odstín používáte nejčastěji vy?

Reklama

Související témata:

Načítám