Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi hrušky? A co teprve, když je přidáte do salátu? Vyzkoušejte svěží rukolový salát s hruškami podle Marušky!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1,5 lžíce balzamikového octa
    12
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g parmazánu
    7
  • 2 lžíce lískových oříšků
    8
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 2 hrušky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hrušky omyjte, opatrně je nakrájejte na tenké plátky a narovnejte je na talíř.

02.

Doprostřed umístěte jakési hnízdo z čerstvé rukoly, vše zakapejte olivovým olejem smíchaným s balsamikem a posypte oříšky a na hoblinky nakrouhaným parmezánem. Je to rychlé, jednoduché a efektní!

Mezi další plody podzimu patří dýně, pokud přidáte rukolu, vznikne vám báječný zimní salát.

Související témata:

Načítám