Hlavní obsah

Souboj receptů: Dnes s hruškami!

Foto: Greta Blumajerová

Maruška i Michal hrušky milujíFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Na přelomu července a srpna dozrávají hrušky a s nimi přichází i jedno z našich nejoblíbenějších období „ovocného“ roku. Zkusíte radši mandlovo-hruškový koláč, nebo salát?

Článek

Michal a fotografka Maruška naštěstí sdílejí moji lásku k hruškám, a tak byl dnešní souboj skutečně lahodnou výzvou. Který recept vyzkoušíte vy?

Michalův obrácený mandlový koláč s hruškami

Potřebujete: 3 vejce, 2 lžíce třtinového cukru, 40 g polohrubé mouky, 200 g změklého másla, 200 g jemně mletých mandlí, 70 g nahrubo nasekaných mandlí, půl sáčku prášku do pečiva, 150 g cukru krupice, 5 hrušek

Foto: Greta Blumajerová

Vláčné hrušky jsou nejlepší v obležení mandlového těstaFoto: Greta Blumajerová

Postup:Tenhle koláč je vláčný a jemný. Miluju ho! Vejce vyšlehejte s cukrem a máslem, a když vznikne pěna, přidejte jemně sekané mandle, mouku a prášek do pečiva. Dno dortové formy posypte třtinovým cukrem, poklaďte čtvrtkami hrušek, mezery vyplňte hrubě nasekanými mandlemi a vše zalijte těstem. Pečte při 170 stupních asi hodinu. Poté ho nechte vychladnout a překlopte na talíř.

Rukolový salát s hruškami od Marušky

Na 2 porce potřebujete: 2 hrušky, 2 velké hrsti rukoly, 2 lžíce nahrubo nasekaných lískových oříšků, asi 50 g parmezánu, 3 lžíce olivového oleje a 1,5 lžíce octa balsamico

Foto: Greta Blumajerová

Salát mísil zajímavé chutěFoto: Greta Blumajerová

Postup: Hrušky omyjte, opatrně je nakrájejte na tenké plátky a narovnejte je na talíř. Doprostředka umístěte jakési hnízdo z čerstvé rukoly, vše zakapejte olivovým olejem smíchaným s balsamikem a posypte oříšky a na hoblinky nakrouhaným parmezánem. Je to rychlé, jednoduché a efektní!

Který z těchto receptů vyhrává u vás?

Reklama

Načítám