Hlavní obsah

Šílené rande? Máme 5 rad, jak se ctí utéct!

Foto: thinkstock

Ne každé rande musí být zábavné, obzvlášť schůzky naslepo jsou velkým riskemFoto: thinkstock

Reklama

Jdete na rande, těšíte se a doufáte, že tenhle chlap bude ten pravý. Jenže se z vašeho objevu vyklube nudný patron, nevychovaný buran nebo namyšlený blbec. Každá minuta s ním je utrpení. Jak se z toho vyvlíknout? Naše čtenářka Pavla vám prozradí svůj dokonale propracovaný „únikový systém“.

Článek

Pavla (32) má za sebou období, kdy absolvovala několik rande naslepo, jednou riskla i schůzku s někým, koho nikdy předtím neviděla. „První rande skončilo tragicky. Ten kluk byl nesnesitelný, trapný, nudný, chtěla jsem okamžitě utéct. Jenže jsem nechtěla být zlá a neslušná a odejít už po pár minutách, tak jsem trpěla skoro dvě hodiny. Ale pro příště mě to poučilo, a už jsem nenechala nic náhodě,“ vzpomíná Pavla na to, jak vznikl její dokonalý pětibodový systém, jak z otřesného rande důstojně odejít.

1. Stanovte časový limit

Podle Pavly je nejdůležitější dopředu jasně stanovit, jak dlouho bude rande trvat. Na první schůzku je prý ideální jedna hodina. Je to dost na to, abyste poznaly, zda váš partner stojí za další setkání, a pokud ne, hodinu vždycky nějak přetrpíte.

„Vždycky jsem dopředu hlásila, že bojuji s časem, takže mám čas jen na rychlé maximálně hodinové kafe. Tím jsem si dopředu připravila půdu na větu ,je mi líto, už budu muset jít', aniž bych svůj protějšek urazila. Bylo to přece předem domluvené. Parkrát se mi stalo, že hodina utekla ani nevím jak, ale i tak jsem odešla, ale rovnou si domluvila další setkání,“ vypráví Pavla.

2. Výběr místa ve vaší režii

Ne vždy je to možné, ale pokud to jen trochu jde, vyberte místo pro schůzku vy. Zkuste navrhnout svoji oblíbenou kavárnu, bar a podobně, ideálně místo, kde třeba už znáte obsluhu nebo se tam vyskytují vaši známí a podobně. Nejenže se budete cítit bezpečněji, ale může to pomoci rozehnat nudu.

„Tohle se mi osvědčilo především v případech, kdy jsem byla na schůzce s někým nudným, bez vhodných témat hovoru a podobně. Buď jsme totiž narazili na někoho známého, kdo si k nám třeba na chvíli přisedl, nebo jsem mohla vyprávět různé historky, které jsem v téhle restauraci či kavárně zažila,“ vysvětluje Pavla.

3. SOS kamarádce

Je to tak trochu podvod, ale když je rande hodně velké peklo, dá se to pochopit. Jednoduše se domluvte s kamarádkou, aby vás v případě, že ji prozvoníte na mobil, okamžitě odvolala k „neodkladné“ práci.

„Na tenhle trik nedám dopustit. Asi dvakrát mi to zachránilo život. Byla jsem na schůzce, a ten kluk byl prostě nesnesitelný. Jen jsem si odskočila na záchod nebo jsem pod stolem prozvonila kamarádku, která měla jasné instrukce. Do pár minut mi volala kolegyně z práce a já musela okamžitě k počítači řešit nějakou obří pracovní pohromu,“ popisuje Pavla.

Foto: thinkstock

Kamarádka na telefonu může hodně pomociFoto: thinkstock

Tip redakce:Že vás tohle vůbec netrápí? Naopak jste ze svého protějšku nadšené, ale nevíte, zda se vy líbíte jemu? Možná vám pomůže článek První rande? Poznejte, jestli vás chce!.

4. Náhodné setkání

Na podobném principu funguje i další trik. Tentokrát ale vaši kamarádku vystřídá dobrý přítel. A funguje to prý dokonale.

„Je to jednoduché. Když je vám muž protivný a je třeba večer, takže je blbost, aby vás kamarádka odvolávala do práce, najednou se v baru, kde sedíte, úplně náhodou objeví váš kamarád. Rozproudí zábavu a většinou to funguje tak, že váš protějšek sám vycouvá, případně vy odejdete po té nutné hodince,“ líčí Pavla.

5. Vždycky e-mail, nikdy telefon

Poslední bod je spíš jakýmsi bezpečnostním prvkem. Dokud si nejste jisté, že váš protějšek stojí za to, nedávejte mu své telefonní číslo, vyhnete se tím nepříjemným telefonátům či textovým zprávám.

„Vždycky jsem si první schůzku sjednávala jen přes e-mail, mobil jsem dala, až když jsem věděla, že chci, aby mi daný muž zavolal. Mojí kamarádce se stalo, že jí jeden odmítnutý ctitel bombardoval esemeskami, které rozhodně nebyly příjemné,“ zakončuje Pavla.

Tip redakce:Jste v jiné situaci? Máte vyhlídnutý objekt, rády byste si s ním vyrazily, ale nevíte, jak na to? Pozvěte ho na rande. Takhle!

Může se ale naopak dost dobře stát, že vaše první rande bude úžasné. Přesně tak to bylo i u bývalého člena Beatles Paula McCartneyho a jeho první ženy Lindy. Nastěhovala se k němu hned po první schůzce! Chcete znát podrobnosti? Podívejte se na epizodu z pořadu Slavné dvojice televize Stream.cz!

Zažily jste otřesné rande? Jak jste z něj prchly?

Reklama

Související témata:

Načítám