Hlavní obsah
3,4
(48)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte chuť na něco sladkého, ale bojíte se kalorií? Vyzkoušejte tuhle dokonalou rybízovou bublaninu z tmavé mouky! Je příjemně nakyslá, a navíc ze zdravých surovin.

45 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks vejce
  • 1 hrnek špaldová mouka
  • 1 hrnek žitné mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku s vinným kamenem
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1 hrnek sójového mléka
  • 1 ks citronu
  • 400 g rybízu
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Špaldovou i žitnou mouku smíchejte v misce a přisypte celý prášek do pečiva.

02.

Rybíz omyjte, očistěte, otrhejte jednotlivé kuličky a nechte okapat.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Do další misky vyklepněte vajíčka a vyšlehejte je s cukrem do hladké světlé pěny. Přilijte olivový olej, sójové mléko a nakonec přidejte kůru i šťávu z jednoho citronu. Do mokré směsi po lžicích všlehejte moučnou směs, dokud nevznikne hladké těsto.

04.

Těsto vylijte na plech o velikosti 20 x 30 cm vyložený pečicím papírem, rovnoměrně ho rozetřete a hustě posypte rybízem.

05.

Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 20 až 25 minut, dokud nebude povrch bublaniny krásně zlatavý. Po vychladnutí posypte lehce moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte.

Zkuste zdravější verzi bublaniny, uvidíte, že vám bude chutnat.

Reklama

Související témata:

Načítám