Hlavní obsah

Rybízová bublanina: Zdravější verze letního moučníku

Hodnocení:
(43)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
45 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Máte chuť na něco sladkého, ale bojíte se výčitek? Vyzkoušejte tuhle dokonalou rybízovou bublaninu z tmavé mouky! Je příjemně nakyslá, a navíc ze zdravých surovin.

Ingredience pro:
1 plech
  • 4 vejce
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 hrnek žitné mouky
  • 1 kypřicí prášek s vinným kamenem
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 1 hrnek sójového mléka
  • 1 citron
  • 400 g rybízu
  • cukr moučka
Článek

Postup

Krok 1: Špaldovou i žitnou mouku smíchejte v misce a přisypte celý prášek do pečiva.

Krok 2: Rybíz omyjte, očistěte, otrhejte jednotlivé kuličky a nechte okapat.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Do další misky vyklepněte vajíčka a vyšlehejte je s cukrem do hladké světlé pěny. Přilijte olivový olej, sójové mléko a nakonec přidejte kůru i šťávu z jednoho citronu. Do mokré směsi po lžicích všlehejte moučnou směs, dokud nevznikne hladké těsto.

Krok 4: Těsto vylijte na plech o velikosti 20 x 30 cm vyložený pečicím papírem, rovnoměrně ho rozetřete a hustě posypte rybízem.

Krok 5: Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 20 až 25 minut, dokud nebude povrch bublaniny krásně zlatavý.

Zkuste zdravější verzi bublaniny, uvidíte, že vám bude chutnat.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek