Hlavní obsah

Tohle vaše tělo po zimě potřebuje!

Foto: Thinkstock

Udělejte si na sebe časFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každodenní stres, stereotyp a vyčerpávající zimní počasí s organismem mohou pěkně zatočit! Co dělat pro to, aby si tělo i duše stále udržovaly skvělou kondici? Rituály hýčkání to dokážou! Které to jsou?

Článek

„Většina žen touží mít šťastnou rodinu, děti, manžela, ale málokterá ví, že pokud nebude sama šťastná a spokojená ve všech rovinách, nikdy toho nedosáhne. Proto ženám radím, ať si na sebe udělají prostor, děti dají občas na hlídání, starají se o sebe, sportují, a zůstanou tak spokojené a pro svého manžela atraktivní,“ říká psychoterapeutka Jana Březinová.

Pečujete o sebe dostatečně? Udělejte si náš test!

Harmonizace těla i duše

Akupunktura stále nevychází z módy, zvlášť v oblasti kosmetických procedur. Harmonizace pleti pomocí miniaturních jehliček zajistí, že se vám pokožka krásně vypne a zvláční a budete se cítit plná nové energie. Proces trvá necelou hodinu, provádí se vleže a nebolí. Právě naopak, krásně se uvolníte. Cena se pohybuje od rozsahu výkonu maximálně okolo 4000 korun za celé tělo.

Masáž svíčkou

Pokud si chcete dopřát exkluzivní relaxační zážitek, masáž celého těla svíčkou vám jej bezpochyby umožní. Nebojte se, masér vám nebude na záda kapat horký vosk, ale vlažný aromatický olej ze speciálně vytvořené svíce. Vybrat si můžete vůni a složení podle elementu svého znamení zvěrokruhu. Látky jsou hypoalergenní, takže se nemusíte obávat podráždění pokožky. Masáž trvá od jedné do dvou hodin a za opravdový luxus zaplatíte od 400 do 1500 korun podle délky procedury a konkrétního salonu.

Uvařte si čaj „Nabuzovák“

Když potřebujete povzbudit tělo i mysl, dejte si šálek tohoto čaje, který vás zaručeně postaví na nohy. Na přípravu nemusíte být zkušená bylinkářka, postačí smíchat půl lžíce drcené meduňky a drcené máty s čtvrtinou listu maliníku. Směs ponořte do půllitrové nádoby s horkou vodou a nechte ideálně sedm minut vylouhovat. Přeceďte a oslaďte medem. Čaj je výborný s trochou rozmačkaného, uvařeného ovoce, nejlépe malin či borůvek. Kromě toho, že vás nápoj uklidní a zároveň povzbudí, má také protizánětlivé účinky a podporuje trávení.

Kupte si módní výstřelek

Pokud máte dojem, že by váš šatník potřeboval trochu oprášit, neváhejte a vyrazte na nákupy! Nechte si poradit od odborníka, jak hravě a účinně se dají ozvláštnit i obyčejné outfity! Pořádně extravagantní doplněk v podobě šperku nebo „ulítlých“ bot bude skvělá volba. Navíc se můžete spolehnout na to, že si budete připadat zajímavější. Inspiraci k nákupům najdete ve článcích Jarní móda: To nej z obchodů!, Abeceda jarních trendů: od A po M!. A pro ty, kdo ještě nemají dost, je tu článek Stylové kabátky a sáčka na jaro.

Hrajte si a tančete!

Představa, že ke skloubení zábavy, hry, smíchu a sportu stačí jen jedna věc, je lákavá, co říkáte? Pořiďte si proto taneční podložku. Vyjde vás okolo třinácti set korun, ale dovádět na ní můžete tak často, jak jen budete chtít. Podložku napojíte na obrazovku nebo monitor a podle šipek tančíte na hudbu, kterou si zvolíte. Nejenže se odreagujete a zapomenete na čas i trápení, ale pořádně se zapotíte a vytvarujete postavu! Tuto věcičku je možno objednat přes internet nebo zakoupit v prodejně s počítačovou technikou.

Foto: Thinkstock

Relaxace ve vaně vás osvěžíFoto: Thinkstock

Omlazovací koupel

Zkuste občas vyměnit rychlou sprchu za voňavou, omlazující lázeň, kterou si navíc sama vytvoříte podle svého gusta. Jak na to? Namíchejte si 200gramovou směs z heřmánku, šalvěje a levandule, poměr jednotlivých bylinek zvolte podle toho, jak vám bude směs nejlépe vonět. Obsah nasypte do látkového pytlíku a nechte ve vaně s horkou vodou louhovat 15 minut, koupel je připravena. Esenci je možno připravit i dlouhodobě – požadované bylinky smíchejte s olivovým olejem a nechte tři týdny odležet na temném a chladném místě v uzavřené nádobě. Pak stačí jen přecedit a můžete se začít oddávat koupelové relaxaci a překrásné vůni.

Adrenalinová vzpruha

Stoprocentní recept, jak se budete cítit lépe, je vyzkoušet něco, o čem jste si prozatím nechala jen zdát. Popřemýšlejte, z čeho budete mít opravdovou radost. Pokud tápete, máme pro vás skvělý tip – adrenalinový zážitek. A je jich opravdu spousta! Můžete se například stát součástí jeskynní výpravy nebo své negativní myšlenky nechat uletět na vznášedle.

Sex je univerzální lék

Kladný postoj k sexu je velké plus. Pokud se budete alespoň třikrát týdně oddávat „postelovému řádění“, posílíte nejen sebevědomí, ale také tělo. Je vědecky dokázáno, že v průběhu jednoho pohlavního styku spálíte až 600 kalorií! A jak si domácí milování zpestřit? Inspirovat se můžete ve článku Překvapte ho v sexu: Tohle zabere!.

Jaké rituály provádíte vy? Jsou to spíše každodenní maličkosti, nebo „velké věci“, které si jednou za čas dopřejete? Uvítáme tipy, které k duševní i tělesné pohodě pomáhají právě vám.

Reklama

Související témata:

Načítám