Hlavní obsah

Jarní móda: To nej z obchodů!

Foto: Mona Martinů

Jarní móda tohoto roku zvýrazňuje ženskostFoto: Mona Martinů

Reklama

Pastelové barvy, květinové vzory, pánský look, ale i zdůrazněné ženské křivky. To všechno jsou symboly, ve kterých se ponese jarní móda. My jsme po ní už zapátrali v obchodech a přinášíme vám první inspiraci. Naše stylistka Jana oblékla čtenářky Kristýnu a Lucku do žhavých novinek. Podívejte se.

Článek

Každým rokem přinášejí světoví návrháři nové trendy pro dané období, a proto je teď pravý čas, představit vám jarní hity. „Na tmavé barvy, jako jsou černá a všechny odstíny šedé, zapomeňte. Takové oblečení můžete letos uložit někam hluboko do skříně. Jaro totiž bude hýřit barvami. Prvním důležitým znakem jsou pastelové odstíny. Druhým symbol ženskosti. In tak budou sukně, šaty, ale i kalhoty a doplňky, které zdůrazní ženské křivky,“ radí stylistka Jana Letková s tím, že dále můžeme v jarních trendech očekávat různé vzory, jak geometrické, tak i hravé květinové.

Foto: Mona Martinů

Vybírat bylo opravdu z čehoFoto: Mona Martinů

Jisté tipy najdete už v našem předchozím článku: Abeceda jarních trendů, ale tentokrát vám ukážeme aktuální kousky přímo z našich obchodů H, C a pietro filipi. A jaké modely v nich doporučila stylistka Jana našim dvěma čtenářkám, které také na fotografování předem krásně nalíčila? „Vybrala jsem pro inspiraci od každého něco. Od ležérního stylu na běžné nošení, přes velice elegantní a ženské outfity až po pánský look.“

Model č. 1

„Kristýně jsem jako první zkusila velmi ležérní outfit. Je to nadčasová záležitost – základem jsou džíny a bílé tričko,“ vysvětluje Jana. Potom už jen záleží na vás, čím ji doplníte. Ve stylingu je však dobré zachovávat rovnováhu. To znamená, že když si zvolíte něco obepnutého, je dobré to obohatit něčím volnějším. „Proto jsem model doplnila volnějším svetříkem. Celý outfit jsem pak doladila šálou s květinovým vzorem a kabelkou,“ dodává stylistka s tím, že oba doplňky vybrala v momentálně velmi módní starorůžové barvě.

Foto: Mona Martinů

Ležérní outfit v džínovém - C&AFoto: Mona Martinů

Model č. 2

Čtenářka Lucka v červených šatech s potiskem úplně rozkvetla. Černé legíny a vysoké podpatky, ve kterých je prý zvyklá chodit, jí navíc krásně prodloužily nohy a opticky protáhly postavu. „Model jsem doplnila džínovou bundičkou, která má na jaro a léto 2011 rozhodně zelenou. Takže můžete vytáhnout starou ze skříně, ale pokud ji nemáte, tak obchody vám ji určitě nabídnou,“ doporučuje Jana, která outfit ještě doplnila modrým šátkem s potiskem: „Nebojte se kombinovat barvy a vzory. Toto jaro jde hlavně o pestrost.“

Foto: Mona Martinů

Šaty a legíny z nabídky C&AFoto: Mona Martinů

Model č. 3 a 4

Modely v pietro filipi jsou velmi elegantní a ženské. Kristýna se tak v jemném starorůžovém roláčku a sukni se zvýrazněným pasem cítila jako pravá dáma. Lucka však se svým na první pohled panštějším lookem v kombinaci s výrazným náhrdelníkem a bílými lodičkami svou ženskou smyslnost také neztratila. Proto tento styl doporučujeme třeba na pracovní schůzky, kde chcete okouzlit.

Foto: Mona Martinů

Elegantní a ženské modely pietro filipiFoto: Mona Martinů

Model č. 5

Lucka opět oblékla na první pohled pánský outfit, ale doplňky, jako jsou pásek a lodičky, vše lehce rozbijí. Působí to šmrncovně a stylově. „Barevná kombinace modrá a hnědá doznívá ještě ze zimních trendů, ale bude pokračovat i na jaře, takže s ní rozhodně nic nepokazíte,“ upozorňuje na další prvek stylistka Jana.

Foto: Mona Marttinů

Modrá a hnědá k sobě ladí - H&MFoto: Mona Marttinů

Model č. 6

Outfit Kristýny je zde opět příkladem zachování rovnováhy stylingu. Pánský prvek, kterým je zde sako, je vyrovnaný velmi ženskými prvky – kloboučkem a lodičkami. Vše krásně ladí dohromady a tvoří slušivý celek.

Foto: Mona Martinů

Hravý model s kloboučkem z H&MFoto: Mona Martinů

Model č. 7

Na řadu přišly i květinové vzory. A právě z tohoto oblečení jsou přicházející jarní trendy přímo zjevné. Květinová tunika s koženou bundičkou v jemné smetanové barvě a hnědé legíny, které spolu s kotníčkovými botami podtrhnou Lucčiny štíhlé nožky, jsou super!

Foto: Mona Martinů

K jaru květinové vzory patří - H&MFoto: Mona Martinů

Model č. 8

„Jak jsem už na začátku zdůrazňovala, jarní trendy se ponesou v duchu pestrosti. Jednobarevný pastelový kabátek proto Kristýnu krásně rozzářil,“ chválí čtenářku Jana a na závěr dodává, že vzory a barvy v jarních kolekcích se nebudou týkat jen šatiček a jiných vrchních kousků oblečení, ale i doplňků. Kabelka a růžička na kabátě jsou toho důkazem.

Foto: Mona Martinů

Pastelové barvy vás rozzáří - H&MFoto: Mona Martinů

Nechaly jste se dnes inspirovat některými z našich vybraných jarních trendů? Pak neváhejte, a přestože venku ještě mrzne, připravte se na novou sezonu včas a vyrazte si spravit náladu nějakým pěkným úlovkem do obchodů.

Reklama

Související témata:

Načítám