Hlavní obsah

Stylové kabátky a sáčka na jaro

Foto: Burberry

Jarní sezona je za dveřmi, odložte zimní bundyFoto: Burberry

Reklama

Proti „péřovkám“ nic nemáme, v zimě skvěle zahřejí, ale abychom se přiznali, nemůžeme se dočkat, až je budeme moci odložit pěkně na dno skříně! I když tomu zatím počasí vůbec neodpovídá, za dva týdny přijde oficiálně jaro a s ním také nejvyšší čas na obhlédnutí nějakých pěkných svršků! Takže sbohem pět kilo přidávající bundy, vítejte slušivé kabátky a sáčka!

Článek

Jaro musí milovat snad každý módní nadšenec. Konečně nemusíte řešit jen účelnost a to, kolik vrstev vaše bunda má a můžete se trochu stylově „rozšoupnout“. Pojďte se s námi podívat na přehled těch nejvýraznějších trendů a kousků, ve kterých se už brzy budete moct předvést!

Bez trenčkotu ani ránu!

Co? Vy ještě nemáte trenčkot? Přimlouváme se za jeho pořízení. Argumenty pro? Nikdy nevyjde z módy. Letos to navíc vypadá, jako by se do nich zamiloval celý svět, a na krásné trenčkoty tak narazíte na každém kroku. Převládají neutrální tóny, které se vám budou hodit ke všemu, ale díky boomu zářivých barev kabátkům kralují zářivé pásky. Omrkněte, jak na to jdou u Burberry, kde tvoří doslova ikonické kousky. Jednoduchý kabátek, přes něj barevný pásek a pro odvážné i kabelka v podobně výrazném provedení. Geniální!

Na foto zleva: Asos, Burberry, H

Upřednostňujete minimalismus?

Je heslo „v jednoduchosti je krása“ i vaší filozofií? Pak vás určitě potěší, že jedním z oblíbených módních směrů je letos právě minimalismus. Kabátky mají minimum zdobných prvků, často je dokonce látkou zakryt i zip. Zůstává jen krásný precizní střih. Některé jsou potom vybaveny stylovými širokými límci nebo jsou jen obetkané jemným lemem. Krásné kousky seženete v Zaře nebo Mangu.

Na foto zleva: Asos, Zara, Mango

Nepřehlédnutelné barvy

Jak už jsme několikrát psali, letošní jaro je snad tou nejpestřejší sezonou posledních let. Jste-li milovnicí barev, určitě si nákupy užijete. Sehnat barevný kabátek nebo sáčko byl v našich obchodech vždycky nadlidský výkon, letos to bude určitě snazší. A které barvy budou hrát „prim“? Všechny, které budou zářit!

Na foto zleva: Zara, Orsay, Mango

Pohodlné parky

Parky, sportovnější slabší bundy s kapucí, slavily velký úspěch už v loňské sezoně. Působí ležérně a jsou ideální pro dámy, které dávají přednost uvolněné módě ve stylu „hodila jsem na sebe první věc, která na mě vypadla ze skříně a šla jsem“.

Na foto zleva: Asos, Zara, H

„Cape Coaty“

Pláště ve stylu „cape" už nepatří jen do šatníku starší generace! Tyhle pláště jsou stylově podobné ponču, které slaví rovněž velký comeback. Nemají klasické rukávy, přehazují se jen přes ramena a ruce. I když zahřejí, nejsou větru vzdorné, a tak v nich vyrazte opravdu jen ve chvíli, kdy se teploměr dostane na příjemnější teploty. Porozhlédněte se po nich v Topshopu.

Na foto: vlevo a vpravo Topshop, uprostřed Asos

Na vlastní kůži

Kožené bundy frčely ve velkém už loni, na podzim se potom objevovaly v letecké variaci s beránkem. Stále in budou i na jaře, i když v trochu jiné formě. Převládat budou totiž jemnější odstíny kůže, všechny variace hnědé, červené nebo tmavě modré. Černá k letošnímu jaru příliš nepůjde, schovejte si ji na pošmourné podzimní dny.

Na foto zleva: F, Burberry, Zara

Všestranná sáčka

Ani sáčka nezůstanou opomenuta. I ta prošla od minulé sezony změnou, sáčka v neutrálních barvách střídají pastelky. Jejich délka se o něco prodloužila a rukávy zůstávají ohrnuté. Nosí se naprosto ke všemu, k elegantním šatům i odrbaným kraťasům. Sako vám letos zkrátka nesmí chybět! Chcete vědět a hlavně vidět víc? Podívejte se na článek Jak využít sako? K džínům i overalu!

Na foto zleva: Ann Christine, H, Zara

Na foto: vlevo a uprostřed H, vpravo Only

Ve kterých svršcích budete letos oslňovat vy? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám