Hlavní obsah

Tři krásné domy, které nestojí více než 2,5 milionu korun!

Foto: freedomky

Moduly jednotlivých Freedomků lze nově skládat a vzájemně propojovat. Vzniknou tak domy o několika místnostech ve tvaru písmen L, Z, V nebo U za cenu městské garsonkyFoto: freedomky

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte po vlastním bydlení a rozhodujete se, kde to bude? Jestli máte pozemek nebo šanci jej koupit, můžete mít dům za cenu do 2,5 milionu korun. Našli jsme pro vás tři zajímavé tipy.

Článek

První z možností levného pořízení kvalitního domu je takzvaný Freedomek. Jeho prototyp byl vystaven na Václavském náměstí v rámci Architecture Week 2010. Podívejte se i na další dva!

Freedomek: nový životní styl, který vás nadchne

Od té doby byly uvedeny na trh nové generace, novinkou jsou moduly ve tvaru písmene Z, V a U s dispozicí 6 + kk o rozloze 113 m2. „Při koncipování nové generace Freedomku jsem přemýšlel o návratu člověka ke kořenům, o tradičních principech bydlení," říká autor Freedomku architekt Marek Jan Štěpán.

Foto: freedomky

Fasáda je zpracována ze severského modřínu. Vytápění domu je možné více způsoby – od designového lihového krbu až po tepelné čerpadloFoto: freedomky

V projektu se zabývá otázkou, zda má sloužit člověk domu, nebo právě opačně. „Kam zmizel všemi muži milovaný divan v kuchyni, kam se poděly stolky na milostné dopisy? Na prvním místě je svoboda člověka a úcta k jeho času,“ zdůrazňuje architekt.

Foto: freedomky

Kuchyně. Manažeři Freedomků uzavřeli dohodu s firmou Ikea. Na míru Freedomek vybaví každý obchodní dům této firmy v České republiceFoto: freedomky

Ukázkový dům, vybavený nábytkem z IKEA, lze pořídit za cenu 1,39 milionu korun. Domek je levnější než klasický byt a je řešen tak, že můžete být zcela nezávislí na inženýrských sítích. Stačí mít pozemek a vůli rozhodnout se žít jinak než většina populace. Přečtěte si, podle čeho se orientovat při výběru domu?

Foto: freedomky

U nových Freedomků byla významně zvětšena koupelnaFoto: freedomky

Behome B12: bungalov pro rodinu

Chcete si nechat postavit dům na klíč v pasivním nebo nízkoenergetickém provedení? Tyto domy patří ke stavbám se značnou úsporou energie pro vytápění a ohřev vody. Kvalita bydlení se tady pohybuje výrazně nad obvyklým standardem. Vrchní stavbu na klíč pořídíte za 2,5 milionu korun. Finální cenu domu ovlivňuje výběr použitých materiálů. V tomto případě investoři volili nadstandardní materiály na podlahy a obklady.

Foto: BEHOME

Bungalov má garáž a pozemek 550 m^2Foto: BEHOME

Přízemní bungalov, který vám dnes představujeme, má celkovou plochu 121 m2 a dispozici 4 + kk. Je určen pro tří- až čtyřčlennou rodinu. Domek vytápí elektrické celoplošné podlahové topení. Každá místnost je řízena samostatným termostatem.

Foto: behome

Kuchyňská linka s vestavěnými spotřebiči Whirlpool vyšla investora na 200 000 KčFoto: behome

„Díky skvělým tepelněizolačním vlastnostem stavby a použitým technologiím dosahujeme minimálních nákladů na provoz domu. Ovšem bez zbytečného navyšování pořizovací ceny,“ říká Viktor Frank ze společnosti Behome rodinné domy s. r. o., která stavbu realizovala. Čtyřčlenná rodina tak měsíčně v tomto domě utratí za kompletní energie pouze 1500 korun. Tím jsou domy dostupnější mladým rodinám, pořizujícím si nové bydlení na hypotéku.

Foto: behome

Koupelna je kompletně vybavena u společnosti SikoFoto: behome

Domino: s cenou Top dům roku

Rodinný dům Domino z nabídky společnosti G Servis cz je stavba s klasickou sedlovou střechou, obytným podkrovím a samostatnou garáží. Hodí se do nízké zástavby, do rovinatého, popřípadě mírně svažitého pozemku.

Foto: G SERVIS CZ

Jedinou ozdobu tvoří cihlová část, která opticky rozděluje bílou plochu fasádyFoto: G SERVIS CZ

Domek získal ocenění Top dům roku 2006. Cena stavby na klíč je 2 088 000 korun, hrubá stavba vyjde na 1 044 000 korun. Výhodou je malá zastavěná plocha 76 m2 a přístavek. Ten slouží jako garáž a částečně pro uskladnění dřeva a zahradních potřeb.

Foto: G SERVIS CZ

Obytná zóna je velká, prostorná místnost. Naproti dveřím je umístěno dřevěné schodiště do podkroví, poblíž se nachází menší kuchyněFoto: G SERVIS CZ

„Rodinný dům Domino je dispozicemi 4 + 1 optimální volbou pro čtyřčlennou rodinu. Celková plocha je 111,3 m2. Jeho architektonické a konstrukční ztvárnění je vhodné jak pro vesnickou, tak městskou zástavbu," uvedl Jiří Maňák, obchodní ředitel G Servis cz. Výhodou je jednoduchost fasády a orientace dispozic, které směřují k nízké energetické náročnosti domu. „Nejen k uvedeným vlastnostem, ale také vzhledem k realizační ceně se Domino stalo jedním z nejoblíbenějších domů naší nabídky," dodává Jiří Maňák.

Foto: G SERVIS CZ

V patře se nacházejí také dva dětské pokoje, velké asi 12 m^2Foto: G SERVIS CZ

Jestli vás zajímají domky, do kterých firmy navrhují i nábytek, podívejte se na tento článek.

Který z domků byste si vybrali vy? Nechali byste si jej vybavit od profesionálů, nebo byste se do toho pustili sami?

Reklama

Načítám