Hlavní obsah

Upalte čarodějnice s ProŽeny.cz!

Foto: mvp agency

Za pár dní budeme upalovat čarodějniceFoto: mvp agency

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozor, už se to nezadržitelně blíží! Co? No přece pálení čarodějnic 30. dubna! Přijďte s námi strávit odpoledne a večer plný nejen mystiky a starodávných rituálů, ale hlavně sportu, soutěží a skvělé zábavy pro vás a vaše děti - zdarma! A na co se můžete na Ladronce těšit?

Článek

Proč slavíme čarodějnice

O přelomu dubna a května, době, kdy naši předkové oslavovali příchod jara, někdy hovoříme jako o filipojakubské noci. Již po staletí se scházíme u otevřených zapálených ohňů, pozorujeme noční oblohu a pátráme po čarodějnicích, které se v tu magickou noc údajně slétají na čarodějnický sabat. Pálení ohňů je rituálem, který má zahnat zlé démony a duchy, a zároveň oslavou plodnosti.

Jaký program na vás čeká?

Akce, kterou pořádá dejvická radnice, začíná už ve tři hodiny odpoledne, kdy bude akce slavnostně zahájena a zároveň vyhlášena velká soutěž s naší redakcí - Čarodějnice na bruslích s ProŽeny.cz. V ní budete moci přímo na místě vyhrát dva páry profesionálních in-linových kolečkových bruslí. (O tom, jak do té doby vypilovat vaši bruslařskou techniku, se dočtete již brzy na našich stránkách!)

Dále se vaše děti budou bavit čarodějnou divadelní pohádkou a pomáhat při pokusu o rekord - společně zkusíme vyrobit to největší kouzelnické koště na světě. Taneční škola vám poradí, jak na pravé čarodějnické rituální tance, ve výtvarné dílně si vyrobíte svoji vlastní čarodějnici a ve speciálním salonu z vás za pár minut vykouzlí tu nejhrozivější čarodějnici v Praze.

Velikou vatru zapálíme v půl sedmé, takže se nebojte - o tradiční táborák s kytarou a opékání vuřtů rozhodně nepřijdete. Pro ty náročnější je dokonce připraveno vystoupení hlavních postav z nového českého muzikálu Kladivo na čarodějnice, koncert bigbeatové skupiny Hudba Praha a speciální vydání pořadu Na Stojáka živě! Celá akce oficiálně končí až v deset hodin večer. Podrobnější program najdete zde.

Foto: mvp agency

Magazín ProŽeny.cz bude mít vlastní stanFoto: mvp agency

Přijďte za námi do našeho stanu!

Pokud v reji čarodějnic narazíte na otevřený stan s logem ProŽeny.cz, určitě do něj neváhejte vstoupit! Připravujeme pro vás speciální program! Dostanete také jedinečnou příležitost setkat se našimi redaktorkami a celým týmem.

Kde se celá akce koná?

Pálení čarodějnic pořádá Praha 6 v parku Ladronka na Břevnově. Je ohraničen ulicemi Tomanova a Bělohorská a nejbližší zastávkou je stanice Vypich. Tam se nejlépe dostanete tramvají č. 22 a 26 nebo autobusy č. 108, 174, 179, 180, 184 a 191.

Jak vidno, rozhodně se nudit nebudete, protože je pro vás připraveno spousta zábavy a soutěží. O připravovaném doprovodném programu vás budeme na našich stránkách i nadále informovat. Těšíme se na vás!

Reklama

Související témata:

Načítám