Hlavní obsah

10 pohovek za méně než 10 000 korun

Foto: IKEA

Bez pohodlné sedačky se doma neobejdemeFoto: IKEA

Reklama

Pohodlná, krásná, ale také odolná a za přijatelnou cenu – to jsou požadavky, které má člověk na svou pohovku. Přitom pod označením přijatelná cena si lze představit leccos. My jsme pro vás vybrali takové výrobky, za něž zaplatíte méně než deset tisíc korun. Vyberte si!

Článek

Pohodlí – to je nejdůležitější vlastnost, kterou by měla vaše nová pohovka splňovat. Proto také na trhu najdete čím dál více takových, které mají nižší opěrku zad, ale prodlouženou sedací část. Když si je v obchodě vyzkoušíte, možná budete zklamaní. Hezky si na ně sednout, opřít se zády a zároveň mít nohy na zemi prostě nejde. A to je správně. Pohovky totiž slouží k ležení, povalování a lenošení.

Ale nezapomínejte, že stejně důležité je i to, co se skrývá uvnitř pohovky! „Zákazník by si měl určitě dát pozor na kvalitu použitých materiálů, ať už se jedná o pěny, materiály v konstrukci, tak i látky či kůže,“ říká Radka Jedličková z české firmy Polstrin a přidává ještě radu, na co se zaměřit: „U látek je potřeba hlídat odolnost proti oděru, která se uvádí pod pojmem Martindale a čím je vyšší, tím lépe. Odborná čalounická literatura doporučuje jako minimum 30 tisíc Martindale, tedy oděrů. Čtyřicet tisíc značí již velmi odolné látky."

1. Dvoumístná pohovka Klippan

Má šířku 180, hloubku 88 a výšku 66 centimetrů. Její výhodou je snadná údržba, neboť potah můžete sejmout a vyprat v pračce. A pokud se vám nebude líbit barva, klidně ji můžete časem vyměnit. Nový potah – na výběr máte dalších osm barev – přijde na 490 korun a více. Cena pohovky je 4290 korun.

2. Rozkládací pohovka Lisa

Jednoduchostí zaujme rozkládací pohovka Lisa. Má rozměry 135 x 70 x 81 centimetrů a jedním tahem ji rozložíte 100 x 195 centimetrů. Kika ji nabízí včetně dvou polštářků za 4290 Kč.

3. Rohová pohovka Frank

Rohová pohovka v kombinaci neutrálních barev – velbloudí a okrové – nabízí dostatek pohodlí zvlášť v části s podnožkou. V tomto místě má hloubku 120 centimetrů, v té užší je rozměr poloviční. Její šířka činí 212 centimetrů a Jysk ji nabízí za 5499 korun.

4. IKEA Lövås PS

V ceně do deseti tisíc korun můžete získat i rozkládací pohovku se snímatelným potahem, která v malých bytech nahradí lůžko. IKEA Lövås PS  má šířku 163, hloubku sedáku 50 a výšku opěrky 86 cm. Po rozložení získáte lůžko 160 x 205 cm. Součástí je matrace z polyuretanové pěny, kterou lze používat nejen k příležitostnému spaní. V bílém provedení vás přijde na 6990 korun.

5. Pohovka Tamara

Má šířku 124, hloubku 90 a výšku 78 centimetrů. Rozložit ji lze na lůžko s rozměry 106 x 186 centimetrů. Komu se nezdá dvoubarevný čaloun, může si vybrat z dalších přibližně dvaceti pěti potahových látek. Nábytek Forliving ji prodává za 7034 korun.

6. Rozkládací pohovka Lusia

Rozkládací pohovka s potahem z mikrovlákna má šířku 198, hloubku 98 a výšku 78 centimetrů. Rozložit ji lze na lůžko s rozměry 198 x 148 centimetrů. Kika ji prodává včetně polštářků za 7990 korun.

7. Rozkládací pohovka Sun

Rozkládací pohovka Sun navíc disponuje úložným prostorem, kam můžete uklidit například peřiny. Má odolnou látku, která vydrží i větší zátěž. Její rozměry jsou 200 x 80 x 87 centimetrů a po rozložení získáte postel 143 x 200 centimetrů. Ve Scontu ji nabízí za 7999 korun.

Foto: Sconto

SunFoto: Sconto

8. sedačka Modena

Nejen pro milovníky retrostylu je určená sedačka Modena, u které dali designéři důraz na módní prošití. Navíc ji lze i rozložit a pak vznikne lůžko o rozměrech 194 x 110 centimetrů. Šířka pohovky je 221 a hloubka 91 centimetrů. Jamall ji nabízí za 8900 korun, za stejnou cenu je k dostání i v červené a černé barvě.

9. Sedací souprava Bega

Menší rohová rozkládací sedací souprava Bega s úložným prostorem se dělá jak v levém, tak v pravém provedení. Má šířku 243, délku v části s podnožkou 126 a výšku 86 centimetrů. V látkovém provedení přijde v Jamallu na 9990 korun.

10. Pohovka Jysk Napoli

Dvoumístná pohovka Jysk Napoli v černé kožence má šířku 150, hloubku 89 a výšku 93 centimetrů. Přikoupit si k ní můžete i trojsedačku, nebo celou sestavu zvolit v krémové barvě. Doma ji můžete mít za 9999 korun.

Kterou pohovku byste si vybrali vy?

Reklama

Načítám