Hlavní obsah

Sex: 3 triky, díky kterým v posteli vydrží déle

Foto: thinkstock

Jak dlouho vydrží v milostné akci váš partner?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který se nedokáže milovat déle než pět minut, má podle odborníků problém – většinou hlavně u partnerky. Znáte to taky? Naučte se speciální hmat a prodlužte svoji rozkoš!

Článek

„Jsme spolu už čtyři roky a od začátku je to stejné. Partner vždy vyvrcholí příliš brzy. Říká, že je to tím, že ho hodně vzrušuju,“ stěžuje si čtenářka s přezdívkou Beatrix, která by uvítala nějaké triky, jak soulož prodloužit. „Přece jen mi kolikrát těch pár minut nestačí,“ zoufá si s tím, že lékům na nervy a psychiku, které jim doporučil lékař, se chtějí s partnerem zatím vyhnout. A i obřízce, která ve většině případů řeší přecitlivělost žaludu. Snad ale nebude tak zle…

Následující tipy, které vás nebudou stát ani korunu, ve výsledku možná pomohou lépe – a naučit se je můžete oba!

1. Technika stop-start

„Je důležité rozeznat bod vzrušení, od kterého již není návratu,“ říká vědecká pracovnice Debby Herbenick z Indiana University pro pánský magazín Men‘s Health. Zkrátka při pocitu přílišného vzrušení je nutná pauza – aspoň na krátký okamžik. Herbenick doporučuje nechat opadnout vzrušení 5–10 sekund a popřípadě techniku opakovat několikrát po sobě, než dojde k uvolnění a rozptýlení pozornosti muže.

Co můžete udělat vy? Přestat se vrtět, říkat erotické věci a čekat. Jak říká americký sexuolog Paul Joannides: „Mějte na paměti, že muži, kteří trpí předčasnou ejakulací, se musí naučit především sexuální trpělivosti, a když celý proces uspěcháte, budete samy sobě házet klacky pod nohy.“

Foto: isifa

Vyvrcholení se dá zastavit, poradíme vám, jak!Foto: isifa

2. Stisk krále

Jak zastavit blížící se lavinu slasti? „Zmáčkněte penis přímo pod jeho hlavou,“ radí odbornice s tím, že je lepší soustředit onen tlak na močovou trubici. (To je ta, která vede po spodní straně penisu.) Zmíněný hmat proveditelný dvěma prsty v oblasti uzdičky na žaludu a trvající 10 až 20 sekund potlačuje ejakulaci.

Co můžete udělat vy? Naučit se tenhle pověstný trik a ještě před tím, než milenec dosáhne vrcholu, ho několikrát aplikovat. Také volte polohy, kdy muž nemusí přirážet a lépe uvolní pánevní svaly (tedy vy buďte nahoře). Podle mnohých právě zatínání análních svěračů napomáhá předčasnému výronu semene.

3. Pokus nanečisto

Sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová se v knize O sexualitě a partnerských vztazích zmiňuje, že mnohdy pomůže vyprovokování výronu semene asi jednu až dvě hodiny před pohlavním stykem. Muž to může pojmout jako masturbační předehru.

Foto: isifa

Pro oddálení orgasmu můžete použít i různé vychytané pomůcky, třeba kondom se znecitlivujícím účinkemFoto: isifa

Co můžete udělat vy?Poohlédnout se po znecitlivujících kondomech (v lékárnách či sexshopu), které obsahují mazivo benzokain. Zkuste třeba Passante Delay se zesílenými stěnami. (Běžná cena za kus je devět korun.) „Někdy pomůže použití znecitlivující masti, gelu nebo spreje 20 až 30 minut před předpokládaným pohlavním spojením,“ uvádí Jaroslava Pondělíčková-Mašlová. Například Vivaxa – Maxoderm krém od výrobce Bredent (80 ml) vystačí na 100 použití a stojí 942 korun. Orgasmus Stopper (20 ml) za 340 korun a další a další vaši peněženku nezruinují. To nejdůležitější jste ale pořád vy…

Chcete-li partnerovi (a sobě) opravdu pomoci, vyzbrojte se trpělivostí a myslete na toleranci. A pro smilování boží, nezapomínejte situaci odlehčovat! Vždyť váš milý svádí urputnou válku s neposlušným orgánem, kterému připisuje neskutečnou důležitost již od raného věku a se kterým si v době puberty dokonce i povídá. Snad chápete vážnost situace…

A jaký trik pro pozastavení ejakulace máte vy?

Reklama

Načítám