Hlavní obsah

3 výhody jarní očisty

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

K jarní očistě nám pomůže obyčejná, přesto zázračná bříza.Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Po dlouhé zimě je naše tělo unavené a plné toxinů, které mohou mít neblahý vliv nejen na náš organismus, ale také na pokožku. S příchodem jara bychom si proto měli vyšetřit čas na očistu, s níž nám pomůže běžná, přesto zázračná rostlina – bříza. Co všechno pro nás může udělat?

Článek

S koncem zimy se uzavírá jedna kapitola a začíná nová. Tuto změnu nám spolehlivě ohlásí i naše tělo, které je zničehonic unavené a bojuje s různými kožními nedostatky. Odpovědí na to, jak získat novou energii a nastartovat metabolismus, je detoxikace organismu. Pokud se do ní pustíte, určitě nezapomeňte na dodržování pitného režimu, vyváženou stravu a pravidelný pohyb. Skvělou podporou jsou pak produkty s břízou bělokorou, která je přímo napěchovaná očistnými látkami.

Značka Weleda této ingredienci zasvětila dokonce celou řadu, a protože jí velmi záleží na kvalitě, vybrala si jako dodavatele mladých BIO březových listů rodinnou firmu Leonarda Taraby, ležící uprostřed čisté oblasti v jižních Čechách. Při sklízení drobných lístků se myslí především na přírodu, proto sběr probíhá tou nejšetrnější metodou – ručně. A v čem že je pro nás bříza prospěšná?

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Zahrňte do své každodenní stravovací rutiny BIO březovou šťávu od Weledy.Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Výhoda č. 1 – Pořádná dávka vitaminů a dalších důležitých látek

Po zimě je naše tělo oslabené a o to náchylnější k nemocem. Březové listy pučící zkraje jara obsahují cenné účinné látky, které podporují látkovou výměnu a aktivují metabolismus. K těm nejdůležitějším patří saponiny, jež stabilizují hladinu cholesterolu, taniny, které mají pozitivní vliv na vysoký krevní tlak, posilují imunitu a mají antibakteriální účinky a v neposlední řadě vitamin C, jenž, kromě jiného, podporuje přirozené spalování tuků. Zahrňte do své každodenní stravovací rutiny BIO březovou šťávu od Weledy. Její pravidelné užívání napomáhá k pročištění organismu, normálnímu trávení a detoxikaci. Stačí rozmíchat jednu polévkovou lžíci březové šťávy ve vodě či čaji, přidat ji do vloček nebo jogurtu, a to 3x denně.

Výhoda č. 2 – Ta nejlepší zbraň proti celulitidě

Pokud se vám na stehnech a hýždích objevily po zimě ďolíčky, jednou z příčin může být, kromě nedostatečného pohybu a nízkého přísunu tekutin, hromadění toxinů v organismu. A protože je v oblasti zasažené celulitidou omezen průtok krve a lymfy, je potřeba se jí intenzivně věnovat a kůži důkladně masírovat. K tomu je ideální Březový olej na celulitidu od Weledy. Obsahuje extrakty z mladého březového listí, rozmarýnu a listnatce pichlavého, které stimulují metabolismus pokožky. Dále pak olej z pšeničných klíčků a jojoby, které jsou bohaté na důležité vitaminy a dokážou zadržet hydrataci tam, kde je potřeba. Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud podpoříte krevní oběh co nejvíc to půjde. Ještě předtím, než vmasírujete Březový olej, ošetřete pokožku Březovým sprchovým peelingem. Ten je vhodný do pokožky vmasírovat pod střídajícím se proudem teplé a studené vody.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Březový olej na celulitidu od WeledyFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Výhoda č. 3 – Odplavení toxinů z těla

Usazené toxiny mohou mít na svědomí mnohem víc než celulitidu. Tou nejlepší cestou, jak je dostat z těla pryč, je detoxikace. Snažte se během ní zcela vyškrtnout nezdravé potraviny, naopak zařadit více vlákniny, čisté vody a bylinných čajů. Jako doplněk stravy zvolte extrakt z mladých březových listů, které čistí organismus a napomáhají vylučovat nežádoucí toxiny. Významné jsou z tohoto pohledu především obsažené flavonoidy, které kromě výborných antioxidačních účinků působí příznivě na cévy a podporují imunitní systém. V Březovém detoxikačním setu od Weledy najdete hned 2 balení BIO Březové šťávy, které vystačí na 14denní očistnou kúru.

Více informací nejen o bříze se dočtete na www.weleda.cz

Reklama

Načítám