Hlavní obsah

3 výhody jarní očisty

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Mladé březové lístky jsou velmi cennou surovinou pro celkovou očistu organismuFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Po dlouhé zimě je tělo unavené a plné toxinů, které mohou mít neblahý vliv nejen na organismus, ale také na pokožku. S příchodem jara bychom si proto měli vyšetřit čas na očistu, s níž nám pomůže běžná, přesto zázračná rostlina – bříza. Co všechno pro nás může udělat?

Článek

S koncem zimy se uzavírá jedna kapitola a začíná nová. Tuto změnu spolehlivě ohlásí i naše tělo, které je zničehonic unavené a bojuje s různými kožními nedostatky. Odpovědí na to, jak získat novou energii a nastartovat metabolismus, je detoxikace organismu. Pokud se do ní pustíte, určitě nezapomeňte na dodržování pitného režimu, vyváženou stravu a pravidelný pohyb. Skvělou podporou jsou pak produkty s břízou bělokorou.

Výhoda č. 1 – Pořádná dávka vitaminů

Po zimě je tělo oslabené a o to náchylnější k nemocem. Březové listy pučící zkraje jara obsahují cenné účinné látky, které podporují látkovou výměnu a aktivují metabolismus. K těm nejdůležitějším patří saponiny, jež stabilizují hladinu cholesterolu, taniny, které mají pozitivní vliv na vysoký krevní tlak, posilují imunitu a mají antibakteriální účinky, a v neposlední řadě vitamin C, který mimo jiné podporuje přirozené spalování tuků.

Zahrňte do své každodenní stravovací rutiny bio Březovou šťávu od Weledy. Její pravidelné užívání napomáhá k normálnímu trávení a detoxikaci. Stačí rozmíchat jednu polévkovou lžíci březové šťávy ve vodě či čaji, přidat ji do vloček nebo jogurtu, a to třikrát denně.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Březová řada Weleda pro detoxikaci a hladký vzhled problémových partiíFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Výhoda č. 2 – Zbraň proti celulitidě

Pokud se vám na stehnech a hýždích objevily po zimě dolíčky, jednou z jejich příčin může být, kromě nedostatečného pohybu a nízkého přísunu tekutin, hromadění toxinů v organismu. A protože je v oblasti zasažené celulitidou omezen průtok krve a lymfy, je potřeba se jí intenzivně věnovat a kůži důkladně masírovat.

K tomu je ideální Březový olej na celulitidu, který obsahuje extrakty z mladého březového listí, rozmarýnu a listnatce pichlavého, které stimulují metabolismus pokožky. Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud podpoříte krevní oběh, co nejvíc to půjde. Ještě předtím, než vmasírujte Březový olej, ošetřete pokožku Březovým sprchovým peelingem. Ten je vhodný do pokožky vmasírovat pod střídajícím se proudem teplé a studené vody.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Březové lístky aktivují v těle látkovou výměnu a odvádějí přebytečnou vodu z tkáníFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Výhoda č. 3 – Odplavení toxinů z těla

Usazené toxiny mohou mít na svědomí mnohem víc než celulitidu. Nejlepší cestou, jak je dostat z těla pryč, je detoxikace. Snažte se během ní zcela vyškrtnout nezdravé potraviny, naopak zařadit více vlákniny, čisté vody a bylinných čajů. Významné jsou z tohoto pohledu především obsažené flavonoidy, které kromě výborných antioxidačních účinků působí příznivě na cévy a podporují imunitní systém. V Březovém detoxikačním setu od Weledy najdete hned dvě balení bio Březové šťávy, které vystačí na 14denní očistnou kúru.

Reklama

Načítám