Hlavní obsah

Nadopujte se hormonem štěstí

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nepodléhejte depresím a dopřejte si endorfinyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je zima a na dveře vám klepe deprese? Nezoufejte, máme pro vás endorfinovou bombu. Možná vás překvapí, kde všude se dobrá nálada skrývá. Stačí naordinovat si správnou kosmetiku, koupel, masáž... a dostanete se do nirvány. Pocity štěstí se nastěhují do vašeho těla.

Článek

Endorfiny v kosmetice pro tělovou péči

Krémový olejíček pro mytí těla a relaxační tělový krém s ambrózií z řady kosmetiky Body Fiesta zaručí dobrou náladu a náboj pozitivní energie. Mohou za to aktivní látky získané z listů máty, ty jsou bohaté na flavonoidy, které zvyšují tvorbu beta endorfinů neboli hormonů štěstí. Jejich vůně pak osvěží tělo i mysl.

Krémový olejíček pro mytí těla (390 Kč) s vysokým obsahem avokádového oleje kůži do hloubky hydratuje a chrání před vysoušením, stejně jako tělový relaxační krém (790 Kč) s olivovým voskem, který intenzivně vyživuje pokožku a navrací jí vitalitu a lesk.

Kosmetické přípravky Body Fiesta jsou k dostání výlučně v Kosmetickém institutu Dr. Irena Eris.

Automasáž hlavy aneb endorfinové opojení

Přiložte relaxér Sensus Magnus (masážní metličku) na temeno hlavy. Jemným tlakem provádějte lehké otáčivé pohyby nahoru a dolů po celé hlavě. Při první masáži vám naskočí „husí kůže", příjemné napětí uvolní z těla endorfiny - tzv. „hormony štěstí". Masáž hlavy ať rukama nebo pomocí relaxéru redukuje stres, stimuluje a aktivuje pozitivní energii ve vašem těle a vytváří zapamatovatelný zážitek. Masáž můžete provádět sama, máte-li masážní pomůcku Sensus Magnus, ale víc si ji užijete, když se necháte masírovat v kosmetickém salonu. Technika masáže i nástroje pochází od australských domorodců, vzhledově připomíná metlu na šlehání sněhu.

Foto: archiv firem

Masážní přípravky a Sensus MagnusFoto: archiv firem

Čokoterapie aneb čokoládové endorfiny

Dopřejte si čokoládovou masáž, už jsme o ní psali, ale právě teď je na ni nejvhodnější čas. Vůně čokolády na vašem těle způsobí zázraky. Navíc neztloustnete ani gram, a budete mít pocit, že jste snědla pěkně velkou tabulku čokolády. Na čokoládové endorfiny si můžete zajít do některého kosmetického salonu. Charakteristická vůně vás bude provázet celý den.

Co všechno můžete pro získání endorfinů udělat? Můžete běhat, chodit, cvičit, milovat se, líbat, smát, to všechno má vliv na vaši dobrou náladu. A dobrou náladu ničím nenahradíte.

Načítám