Hlavní obsah

5 040 000 Kč: Tesco opět podpoří projekty ve vašem okolí

Foto: Tesco

Hlasujte o nejlepší komunitní projekty v prodejnách TescoFoto: Tesco

Hlasování o nejlepší komunitní projekty v programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ spuštěno. Rozhodněte, které dobročinné projekty si rozdělí 5 milionů korun.

Článek

Přelom ledna a února je v Tescu opět ve znamení pomoci neziskovým a příspěvkovým organizacím ze všech koutů republiky, které se svými veřejně prospěšnými projekty zasazují o lepší životní prostředí. Zákazníci mohou vybírat z 270 projektů, které postoupily do zákaznického hlasování. Každý vítězný projekt získá prostřednictvím Nadačního fondu Tesco finanční příspěvek ve výši 30 000 korun, projekt na druhém místě 16 000 korun a projekt na třetím místě 10 000 korun. Celkem Tesco rozdělí více než 5 milionů korun.

Foto: Tesco

Nejvíce projektů se zaměřuje na podporu dětíFoto: Tesco

Hlasujte, je to ve vašich rukou!

Až do 16. února mají zákazníci jedinečnou příležitost rozhodnout, které projekty se budou realizovat právě v jejich regionu. V každé Tesco prodejně nyní bojují o přízeň zákazníků vždy tři dobročinné projekty z daného regionu. Přihlášené projekty byly hodnoceny porotou složenou ze zástupců odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. Všichni finalisté předložili kvalitní a inovativní projekty s jasným pozitivním dopadem na místní komunitu. Zároveň byly organizace prověřeny z hlediska důvěryhodnosti a udržitelnosti.

Foto: Tesco

Díky programu si mohou školy či školky pořídit moderní vybavení nejen pro interaktivní výukuFoto: Tesco

Pomoc, která je vidět

Program byl poprvé spuštěn v roce 2016 s cílem zlepšovat kvalitu života a udržitelný rozvoj skrze aktivity lokálních komunit v blízkosti prodejen Tesco. Terapie a zážitkové akce pro nemocné děti, kurzy vaření pro matky samoživitelky, moderní vybavení dětských domovů a školek, pomoc obětem trestných činů, záchrana kulturního dědictví, obnova naučných a přírodních stezek či knihovna dostupná pro všechny. To je jen malý výčet výjimečných projektů, které mohou zákazníci v hlasování podpořit.

Foto: Tesco

Program pomáhá realizovat i vzdělávací kurzy pro senioryFoto: Tesco

Za 6 kol programu bylo darováno více než 23 milionů korun na realizaci 1080 dobročinných projektů z celkových 3441 přihlášených organizací. Do hlasování se zapojilo neuvěřitelných 20,7 milionů zákazníků. Zákazníci získají více informací o zúčastněných organizacích a jejich projektech u hlasovacích boxů přímo v prodejnách. Kompletní seznam všech soutěžních projektů i aktuální výsledky najdete na stránkách programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Celkové výsledky 7. kola vyhlásíme v týdnu od 2. března.

Reklama

Načítám